>

Ontdek talent en verander werk voorgoed: een terugblik op SAP HR Connect 2023

Het STRAAT Museum in Amsterdam hangt vol met prachtige streetart en graffiti. Het is de creativiteit van de straat. Gemaakt door mensen die de mogelijkheid krijgen om hun unieke talenten en eigenschappen tot bloei te laten komen. Dit museum was op donderdag 16 november de perfecte setting voor SAP HR Connect 2023. Want ook deze dag stond in het teken van talent. Hoe haal je het maximale uit het talent en potentieel van je mensen?

Talent moet gezien worden. Daarvoor zorgt het STRAAT Museum op de voormalige NDSM-werf in Amsterdam. Het museum geeft kunstenaars een podium en toont talenten die anders onzichtbaar en onbenut waren gebleven.

Omgaan met skill gaps

Zichtbaar maken wat onzichtbaar is. De ruimte geven aan talent. Dat is de sleutel tot succes voor HR. Dat benadrukten Sanne Noordam (Head of SAP SuccessFactors Netherlands) en Maryann Abbajay (Chief Revenue Officer van SAP SuccessFactors) tijdens hun introductie van HR Connect 2023. Organisaties kampen nog steeds in toenemende mate met ‘skill gaps’: een tekort aan bepaalde kwaliteiten of talenten. Om groei te bewerkstelligen, heeft het topprioriteit om hier een oplossing voor te vinden. Want als organisatie wil je verder. Stilstand is achteruitgang.

Het ideaalplaatje is om nieuwe mensen te vinden die precies het ontbrekende stukje van de puzzel vormen. Maar die mensen zijn schaars. En dus zal de manier waarop we werken fundamenteel veranderen. In plaats van extern, moeten organisaties vooral intern zoeken. Noordam: “We kijken naar het werk van de toekomst. Naar manieren waarop we organisaties kunnen helpen om het talent te vinden dat ze nodig hebben. SAP SuccessFactors kan een belangrijke rol spelen om je personeel optimaal te benutten, mede dankzij het gebruik van generatieve AI.”

De uitdagingen van AI in HR

Samen het maximale uit mensen halen. Samen het werk voorgoed veranderen. Dat stond centraal bij HR Connect 2023. Mike Muurmans (Head of Solution Advisory Netherlands) en zijn Amerikaanse collega Autumn Krauss (Chief Scientist, Growth & Insights bij SAP SuccessFactors) gingen aan het begin van de middag als keynote-speakers in op het belang van psychologie en wetenschap voor HR. In het heden en het verleden, maar zeker ook in de toekomst.

De opkomst van AI brengt nieuwe uitdagingen met zich mee op HR-gebied. Hoe ga je daar het beste mee om? Hoe krijg je je personeel mee, en houd je ze tevreden? Of, zoals Sanne Noordam het tijdens haar introductie al treffend omschreef: “We zijn allemaal nieuwsgierig naar AI en de mogelijkheden ervan. Dit is onze kans om het te omarmen.”

Van break-outs tot kickboksen

Na de inspirerende keynote van Mike Muurmans en Autumn Krauss verspreidden de ruim 400 bezoekers van HR Connect zich gedurende de middag over twaalf verschillende break-out sessies. In de diverse ruimtes van het prachtige, authentieke pand van STRAAT vertelden klanten over de transformatie van hun HR-afdeling. Ook deelden experts van SAP inzichten over nieuwe ontwikkelingen. Tussendoor was er ruimte voor vragen, gesprekken, hapjes en drankjes. En bezoekers konden zich uiteraard onderdompelen in de talloze prachtige, inspirerende kunstwerken om zich heen op de sfeervolle evenementlocatie.

Aan het eind van de dag was het tijd voor nieuwe dynamiek. Daarvoor zorgde voormalig Nederlands kickbokskampioen Houda Loukili met haar bevlogen verhaal over winnen, vallen en opstaan. Ze liet de honderden aanwezigen kickboksen én toonde aan dat je maar één vinger nodig hebt om een potlood te breken. Als je het maar écht wilt. Ze vertelde over het belang van een mindset gericht op groei, in plaats van een mindset gericht op behoud. Geloof in jezelf. In je mogelijkheden. En wat er ook gebeurt: behoud dat geloof. Zo groei je als mens en creëer je je eigen meesterwerk. Zoals de kunstwerken aan de wand in STRAAT.

Talent moet gezien worden. In een museum van kunstenaars, maar zeker ook in jouw organisatie. Want talent is er. Als je er maar voor openstaat. HR Connect 2023 was de eerste stap richting de toekomst van werk.

Together we can unleash the power of human potential.

Together we can change work for good.

Wil je meer weten over HR Connect 2023? En ben je benieuwd hoe SAP jou, als HR-professional, kan helpen om het maximale uit je organisatie en het talent van je personeel te halen? Onze specialisten van SAP SuccessFactors helpen je graag verder.

Stuur een e-mail

Bekijk hier de aftermovie van HR Connect 2023!