>

SAP Nederland benoemt Bart Van der Biest tot Managing Director

‘s-Hertogenbosch, 11 januari 2024SAP heeft Bart Van der Biest benoemd tot Managing Director voor SAP Nederland. Hij volgt daarmee Jeroen van der Lingen op, die heeft gekozen voor een andere uitdaging buiten SAP.

Bart Van der Biest is sinds 2002 werkzaam bij SAP in diverse strategische functies. Van begin 2022 tot begin 2024 vervulde hij de rol van COO voor SAP Nederland. Hiervoor bekleedde hij andere executive functies, zoals Head of Strategic Customer Program (SCP) EMEA North en Sales Director SCP Benelux.

Groeistrategie

In zijn nieuwe functie als Managing Director ligt de focus voor Bart Van der Biest op verdere innovatie met onder meer RISE with SAP: een pakket van oplossingen, diensten en een cloudinfrastructuur die de digitale transformatie vereenvoudigt. Daarnaast gaat hij zich richten op het realiseren van de ambitieuze groeistrategie in ons land. Van der Biest wil de leidende rol van SAP Nederland verstevigen op het gebied van innovatieve en effectieve AI-toepassingen binnen organisaties.

Leiderschap

Van der Biest kent de SAP-organisatie niet alleen door en door, hij heeft de afgelopen jaren ook bewezen over zowel strategisch als commercieel en operationeel leiderschap te beschikken. Hij brengt enorm veel IT-expertise met zich mee en weet exact wat de cruciale rol is van digitalisering voor het bedrijfsleven. Bovendien heeft hij een schat aan ervaring opgedaan bij het aansturen van grote transformatieprojecten.

Van der Biest: “In de afgelopen jaren is de vraag naar cloudoplossingen duidelijk gegroeid, zijn er belangrijke strategische partnerships met klanten opgezet en zijn we een bedrijf geworden met meer diversiteit. We borduren voort op de resultaten van de afgelopen jaren en zetten de transformatieve agenda voort.”

“De economische en maatschappelijke ontwikkelingen in de markt hebben een grote invloed gehad op de manier waarop bedrijven zakendoen. Zaken als flexibiliteit, weerbaarheid en operationele excellentie zijn nog belangrijker geworden dan voorheen. Ik kijk er enorm naar uit om onze klanten te helpen om te excelleren in deze omstandigheden en uit te groeien naar intelligent enterprises.”