>

Co-op zet in op standaardisatie, groei en klantbeleving met cloudmigratie via RISE with SAP

De Britse coöperatieve winkelketen Co-op heeft met succes zijn IT-infrastructuur naar de cloud gemigreerd met behulp van RISE with SAP. De migratie is onderdeel van een bedrijfsbrede digitale transformatie. De keten wil daarmee bedrijfsprocessen standaardiseren, de operationele efficiëntie verhogen en toekomstige groei mogelijk maken.

Met bijna 2.400 winkels in het Verenigd Koninkrijk, stelt Co-op het leveren van hoogwaardige producten en diensten aan zijn grote klantenbestand voorop. Het is daarbij voor de keten noodzakelijk om zich aan te passen aan de veranderende verwachtingen van consumenten en potentiële verstoringen van de toeleveringsketen. Daarom heeft Co-op ervoor gekozen om fors te investeren in technologische vooruitgang.

Stabieler en efficiënter

Dankzij deze cloudmigratie krijgt Co-op toegang tot een veilig, door SAP beheerd platform. Dit zorgt voor een verbeterde stabiliteit voor kritische applicaties zoals voorraadbeheer en prognoses. Uiteindelijk leidt dat tot een betere productbeschikbaarheid voor klanten. Bovendien biedt de cloudoplossing snellere automatisering, realtime toegang tot gegevens en inzichten in de gehele productieleveringsketens van Co-op. Ook maakt het toekomstige innovaties in samenwerking met SAP veiliger en eenvoudiger.

Dit is niet de eerste samenwerking tussen Co-op en SAP. In 2016 lanceerde het bedrijf zijn Retail Business Transformation-programma, aangedreven door SAP’s Retail ECC Suite op HANA. Dit initiatief leidde tot een aanzienlijke verbetering van productassortiment, voorraadzichtbaarheid en prognoses in zijn winkels. Door nu RISE with SAP S/4HANA Cloud te implementeren, gaat Co-op een stap verder met zijn IT-infrastructuur door zijn volledige Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem naar de cloud te migreren, waardoor de financiële en inkoopfuncties worden gestroomlijnd.

Veilige bedrijfsomgeving

“Co-op is gebouwd op het fundament van een andere, eerlijkere en betere manier van zakendoen”, zegt Rob Elsey, Chief Digital and Information Officer bij Co-op. “Met RISE with SAP tillen we onze activiteiten naar een hoger niveau. Tegelijkertijd garandeert deze infrastructuur een veilige bedrijfsomgeving, zodat we ons met alle vertrouwen kunnen blijven concentreren op onze kernwaarden.”

Ryan Poggi, Managing Director van SAP UK&I, sluit zich hierbij aan: “Co-op deelt de kernwaarde van SAP om kansen voor iedereen te creëren. Door RISE with SAP te omarmen, verbetert Co-op niet alleen zijn inkoop- en financiële processen, maar laat het ook zien hoe cruciaal technologie-investeringen zijn voor hun bedrijf en klantervaring. We zijn ervan overtuigd dat we Co-op kunnen helpen om te blijven innoveren en efficiënt goederen en diensten te leveren. Nu, en in de toekomst.”