>

Roca Group kiest voor RISE with SAP voor versnelling digitale transformatie

Roca Group, wereldleider in badkamerproducten, implementeert SAP S/4HANA voor de integratie en standaardisatie van haar IT-systemen. Het maakt daarbij gebruik van RISE with SAP.

De implementatie is onderdeel van de digitale transformatie van het familiebedrijf, dat al meer dan 100 jaar bestaat en actief is in 170 landen. Met 21.500 medewerkers en bijna 80 fabrieken wereldwijd, wil Roca Group voorop blijven lopen in de sanitaire sector.

Consolidatie

Na eerdere overnames bleek RISE with SAP de ideale oplossing voor de consolidatie van verschillende IT-systemen in één IT-landschap. De keuze viel op SAP S/4HANA Cloud voor het verhogen van de efficiëntie en de mogelijkheid om in realtime datagedreven beslissingen te nemen.

Naast SAP S/4HANA kiest Roca Group ook voor cloudoplossingen als SAP Customer Experience, SAP Ariba en SAP SuccessFactors. Hiermee kan Roca de klantbeleving verbeteren en nieuwe zakelijke kansen creëren.

Clean core

De ‘clean core’-aanpak resulteert in één platform voor productie- en logistieke centra. Roca kan zo gebruikmaken van SAP Integrated Business Planning voor Supply Chain en SAP Transportation Management, waarmee de transportcapaciteit al met 10% is gestegen. Daarnaast wil Roca SAP SuccessFactors inzetten voor betere trainingsprogramma’s, wereldwijd payrollbeheer en een verbeterd selfserviceportaal voor medewerkers. Ten slotte kiest Roca voor SAP Concur voor het managen van reiskosten.

Duurzame toekomst

“De strategie van Roca Group focust op een duurzame toekomst met innovatie en technologie als pijlers”, aldus Albert Magrans, CEO van Roca Group. “Met SAP S/4HANA kunnen we gebruikmaken van de nieuwste technologieën van SAP voor het versnellen van onze digitale transformatie. We verwachten een snellere uitvoering, verbeterde functionaliteit met Joule, realtime analyses en verdere innovaties van SAP en partners.”

“Roca Group en SAP werken al jaren samen, met meerdere succesvolle implementaties”, zegt Manos Raptopoulos, VP van SAP Europa, Midden-Oosten en Afrika. “De IT-strategie van Roca sluit perfect aan bij de algehele bedrijfstransformatie. Dankzij onze nauwe samenwerking hebben onze teams realtime inzicht in de voortgang. Dat zorgt voor een soepele integratie van SAP-oplossingen op weg naar SAP S/4HANA Cloud.”