>

Royal Eswatini Sugar Corporation realiseert kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen met SAP S/4HANA Public Cloud

Royal Eswatini Sugar Corporation, een van de toonaangevende suikerproducenten in Afrika, heeft aanzienlijke kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen behaald met de implementatie van SAP S/4HANA Public Cloud.

Royal Eswatini Sugar Corporation is een van de grootste bedrijven in Eswatini met meer dan 4.500 werknemers. Het bedrijf produceert twee derde van de suiker in het land en meer dan 35 miljoen liter ethanol per jaar. Het heeft een lange geschiedenis van het benutten van SAP-oplossingen om zijn bedrijfsprocessen te ondersteunen en werd in 2014 het eerste bedrijf in Zuidelijk Afrika dat meer dan 25 SAP-modules in gebruik nam.

De SAP S/4HANA Public Cloud-implementatie zorgt voor grotere efficiëntie binnen het bedrijf. De best-practicestandaarden zorgen voor soepele processen en kostenbesparingen. Dankzij de schaalbaarheid van het platform kan het bedrijf bovendien eenvoudiger nieuwe productsegmenten en markten aanboren.

Beste keuze

“We zochten een vervanging voor onze SAP ECC-systemen en deden uitgebreid onderzoek, waarbij we zelfs buiten het SAP-landschap keken”, aldus Rob Coombe, Group IT Manager bij het bedrijf. “We waren onder de indruk van SAP’s visie voor de public cloud en de snelle en efficiënte uitvoering van die visie. We identificeerden SAP S/4HANA Cloud als de beste keuze voor ons en kozen voor de public cloud voor het ondersteunen van onze end-to-endbedrijfsprocessen. Tegelijkertijd realiseerden we aanzienlijke kostenbesparingen.”

Een van de factoren die hebben bijgedragen aan het succes van de implementatie is het gebruik van best-practiceprocessen en sjablonen. “SAP S/4HANA Public Cloud heeft geprofiteerd van immense ontwikkelingswerkzaamheden die het hebben helpen uitgroeien tot een zeer aantrekkelijke zakelijke propositie”, zegt Coombe. “We hebben de standaardprocessen van S/4HANA Public Cloud overgenomen, waardoor we tijd en middelen kunnen besteden aan de bedrijfsonderdelen waar we ons echt op willen onderscheiden.”

Katalysator voor innovatie

Innovatie is een belangrijk onderdeel van de strategische bedrijfsdoelen van Royal Eswatini Sugar Corporation. Om zijn teams aan te moedigen kansen voor innovatie te zoeken, heeft Coombe een ‘vrije vrijdag’ ingesteld. IT-teams worden daarbij aangemoedigd om het SAP Business Technology Platform te verkennen en nieuwe oplossingen te vinden voor veelvoorkomende zakelijke problemen.

“Na slechts enkele weken hebben we ongelooflijk enthousiasme gezien onder onze medewerkers over de mogelijkheden die ons nieuwe SAP-platform biedt. Het heeft nieuwe energie gebracht in de IT-afdeling. Naarmate gebruikers de mogelijkheden leerden kennen, sloeg die energie bovendien over naar de rest van het bedrijf.”