SAP øker sine intekter med 37%

I 2004 velger 140 norske bedrifter SAP

OsloI løpet av 2004 har SAP i Norge signert 140 avtaler med over 125 forskjellige bedrifter. Mer enn 90 av disse kontraktene ble inngått med bedrifter som ikke tidligere har benyttet programvareløsninger fra SAP.

SAP Norge økte sine totale inntekter med 37% i 2004. Dette representerer en vekst i produktinntekter på 41% og en 28% økning i salg av tjenester. Globalt har SAP økt sitt driftsresultatet med 17% sammenlignet med 2003. 2004-omsetning for SAP globalt var på €7.5 milliarder (2003: 7.0 milliarder) – dette er en økning på 7% sammenlignet med 2003. Vurdert mot konstante valutakurser representerer dette en vekst på 10% for hele året.

– SAP er definitivt på listen over tilbydere når norske bedrifter skal investere i nye løsninger, sier Øystein Jåtog-Rød, administrerende direktør i SAP Norge. – Med en lokal markedsandel på over 20% har vi imidlertid stadige ambisjoner om at flere bedrifter skal kunne styrke sin konkurranseevne og effektivisere ved hjelp av SAPs løsninger, understreker Jåtog-Rød.

Med forretningsløsningen SAP Business One har SAP fått et fotfeste også blant bedrifter med mellom 10-150 ansatte. I september inngikk SAP Norge og SuperOffice i Norge et samarbeid. SuperOffice ble valgt som CRM solution partner til SAP Business One i det norske markedet. Dette samarbeidet innebærer at alle bedrifter som kjøper SAP Business One i Norge får en pakkeløsning med SuperOffice inkludert.

I løpet av året har lokale SAP forhandlere laget syv nye bransjeløsninger. Dette dekker bransjer som detaljhandel, kommuner, ferskvare, bransje- og kjedelogistikk. Globalt har SAP skreddersydde løsninger for mer enn 25 bransjer.

Konsulentavdelingen i SAP er i løpet av 2004 blitt omorganisert til en tverr-nordisk enhet, og kontoret i Norge har i dag 40 konsulenter med bostedsadresse i Norge. – Med den bredde og funksjonalitet som SAP har, så gir vi våre kunder tilgang til flere eksperter, sier Jåtog-Rød. – Tidlig på året opplevde vi at alle våre konsulenter var ”utsolgt,” men med en nordisk enhet får vi større fleksibilitet. Totalt er det nå 250 SAP konsulenter som jobber i SAP Nordic.

Expert, Norwegian, Gyldendal, Bladcentralen, Onyx, Xepto, L. G. Elektro, Smartnet, Home Solutions, Tinde, VS Safety, Ryfylkekommunene og Notodden Blues Festival er eksempler på bedrifter i Norge som i løpet av 2004 valgte forretningsløsninger fra SAP.

SAP Norge har i 2004 hatt et lederskifte. Salgsdirektør Øystein Jåtog-Rød tok i oktober over ledelsen av selskapet. Jåtog-Rød har vært ansvarlig for salg i SAP siden mai 2001.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Lotte M Glad, kommunikasjonssjef, SAP Norge, 99 59 00 93
Øystein Jåtog-Rød, administrerende direktør SAP Norge, tlf. 67 52 94 00