SAP Norge øker sine inntekter med 21 %

OsloSAP Norge AS har lagt bak seg et solid 2005 med en omsetning på 453 millioner NOK. Dette er en vekst på hele 21 % mot 2004. I løpet av året har SAP i Norge signert 147 software-avtaler med over 120 forskjellige bedrifter. Dette innebærer at SAP nå har mer enn 350 kunder i Norge.

Globalt har SAP i 2005 økt sitt driftsresultat med 16 % sammenlignet med 2004. Omsetningen for SAP globalt i 2005 var på €8,5 milliarder, noe som er en økning på 13 % sammenlignet med 2004. Vurdert mot konstante valutakurser representerer dette en vekst på 12 %.

– SAP Norge har igjen gjennomført et meget godt år med sterk vekst og økt kundetilfredshet. Med denne veksten er også vår markedsandel økende. SAPs mål er fortsatt sterk og lønnsom vekst gjennom fokus på flere og mer fornøyde kunder og partnere. Dette innebærer at vi både lokalt og regionalt fortsatt må endre oss for å oppfylle våre strategiske mål. Vår ambisjon er at vi skal fortsette å etablere oss som den ledende tilbyderen av løsninger som understøtter bedrifters krav til vekst, innovasjon og lønnsomhet, sier Øystein Jåtog-Rød, administrerende direktør i SAP Norge.

SAP Norge øker sine inntekter med 21 %

(OSLO, 25. januar 2006) – SAP Norge AS har lagt bak seg et solid 2005 med en omsetning på 453 millioner NOK. Dette er en vekst på hele 21 % mot 2004. I løpet av året har SAP i Norge signert 147 software-avtaler med over 120 forskjellige bedrifter. Dette innebærer at SAP nå har mer enn 350 kunder i Norge.

Globalt har SAP i 2005 økt sitt driftsresultat med 16 % sammenlignet med 2004. Omsetningen for SAP globalt i 2005 var på €8,5 milliarder, noe som er en økning på 13 % sammenlignet med 2004. Vurdert mot konstante valutakurser representerer dette en vekst på 12 %.

– SAP Norge har igjen gjennomført et meget godt år med sterk vekst og økt kundetilfredshet. Med denne veksten er også vår markedsandel økende. SAPs mål er fortsatt sterk og lønnsom vekst gjennom fokus på flere og mer fornøyde kunder og partnere. Dette innebærer at vi både lokalt og regionalt fortsatt må endre oss for å oppfylle våre strategiske mål. Vår ambisjon er at vi skal fortsette å etablere oss som den ledende tilbyderen av løsninger som understøtter bedrifters krav til vekst, innovasjon og lønnsomhet, sier Øystein Jåtog-Rød, administrerende direktør i SAP Norge.

Det har vært et år med konsolidering for Business One. Restrukturering av forhandlerapparatet har medført et noe lavere antall nye kunder enn forventet, men til gjengjeld en høyere gjennomsnittlig kontraktsstørrelse. SAP forventer solid vekst fremover for SAP Business One.

Ark Bokhandel, Forlagsentralen, NorgesGruppen, Odfjell, Lånekassen, Viken Skogeierforening, Active Service AS, BK Media AS, Andøco Hydraulikk AS, Fjord Media AS og Fame Fotografene er eksempler på bedrifter i Norge som i løpet av 2005 valgte forretningsløsninger fra SAP.

Hydro signerte en ny avtale med SAP Norge i desember:
– Hydro har valgt å inngå en ny konsernavtale med SAP Norge på 3 år med mulighet for forlengelse på ytterligere 2 år. Avtalen inneholder både en videreføring av eksisterende SAP-installasjoner samt utvidelser av brukervolum og funksjonelt omfang. Den nye avtalen innebærer en videreføring av Hydros mangeårige konsolidering på ERP-siden og et ønske om å redusere det totale antallet applikasjoner i bedriften. Dette betyr at Hydro kommer til å fortsette med SAP som sin primære plattform på ERP-området inntil videre, sier Trygve K. Nilssen, CIO, Norsk Hydro ASA.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Øystein Jåtog-Rød, administrerende direktør SAP Norge, telefon: 67 52 94 00 / 41 54 47 69 , e-post: oystein.rod@sap.com