IBX og SAP investerer i ny innkjøpstrend

OsloIBX har inngått en tiårig samarbeidsavtale med SAP, som utgjør en av flere strategiske komponenter i selskapets pågående utvidelse i Europa. Avtalen er basert på SAPs innkjøpsløsning, mySAP SRM, som nå blir en viktig del av IBXs plattform for utvikling av fremtidige ”on-demand”-løsninger og tjenester for mer kostnadseffektive og smidige innkjøpsprosesser.

– IBX har hatt et vellykket samarbeid med SAP i flere år, og vi har basert flere av våre innkjøpsløsninger på deres kraftige teknologi. Med denne langsiktige avtalen er IBX godt forberedt på neste trinn i den internasjonale utvidelsen, sier Hans Ahlinder, konsernsjef i IBX AB.

Bedriftenes økte fokus på innkjøp stiller nye krav til effektive innkjøpsløsninger. Det er også en tydelig trend at store selskaper og organisasjoner stadig oftere velger såkalte ”on-demand”-løsninger for innkjøp i stedet for å installere programvare, bygge opp egen prosesskunnskap og skape den infrastrukturen og leveringskapasiteten som kreves for å kunne implementere, drive og vedlikeholde en egen innkjøpsløsning.

– Bedriftene ønsker å fokusere på det strategiske innkjøpsarbeidet, og de ser at våre ”on-demand”-løsninger, som er klare til å tas i bruk, og vår dyptgående innkjøpskompetanse er et kraftig og kostnadseffektivt alternativ. Vi har gleden av å arbeide med store, krevende og ofte internasjonale kunder, og kravene til en stabil og mer komplett plattform er i dag avgjørende for at vi skal kunne utvide vårt utvalg av elektroniske tjenester på en måte som tilfredsstiller kravene til innkjøpsavdelingene, legger Hans Ahlinder til.

– Vi ser på samarbeidet med IBX som en ny og interessant salgskanal for innkjøpsløsningen vår. De positive salgsresultatene for IBX, inklusive flere europeiske avtaler med SAP-kunder i fjor, er et bevis på at deres dyptgående, funksjonelle kompetanse og opparbeidede nettverk med innkjøpssjefer fungerer, og dette kan komme både SAP og kundene våre til gode, sier Henrik Rasmussen, adm.dir for SAP Nordic.

– SAP tilbyr i dag egne ”on demand”-tjenester innenfor andre applikasjonsområder, noe som viser at vi stiller oss positive til denne typen tjenestesalg som et tilskudd til den tradisjonelle modellen for lisenssalg, avslutter Henrik Rasmussen.

Markedet
Etterspørselen etter innkjøpsrelaterte tjenester er større enn noensinne. Stadig flere bedrifter innser fordelene når det gjelder kostnadsbesparelser og effektivitet. Hver krone som spares, vises i resultatet. Samtidig har spørsmålet om mer effektive innkjøpsprosesser blitt mer strategisk, og i mange tilfeller står det nå øverst på ledernes dagsorden.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte:

Peter Lageson, markedssjef i IBX, e-post: peter.lageson@ibxeurope.com, mobil: +46 70 513 65 79

Hans Ahlinder, konsernsjef i IBX, e-post: hans.ahlinder@ibxeurope.com, mobil: +46 70 37 55 105

Henrik Rasmussen, adm.dir i SAP Nordic, e-post: henrik.rasmussen@sap.com, mobil: +45 29 233 100

Pia Kullander, PR- og kommunikasjon i SAP Sverige, e-post: pia.kullander@sap.com, mobil: +46 70-374 60 92

Om SAPs bidrag til IBX-programplattformen

mySAP SRM: SAPs innkjøpsløsning, mySAP Supplier Relationship Management (mySAP SRM), hjelper bedrifter med å automatisere prosessene mellom sourcing og innkjøp innenfor bedriften og over hele nettet med underleverandører. Resultatet blir en bedre oversikt over leverandørkjeden og total kontroll over utgiftene.

SAP NetWeaver: SAPs applikasjons- og integrasjonsplattform, SAP NetWeaver, bidrar til å integrere bedriftens eksisterende IT-løsninger med nye, for å muliggjøre og styre endringer i bedriften til lavest mulig eierkostnad. Med SAP NetWeaver kan bedrifter på en fleksibel og rask måte bygge, implementere og gjennomføre nye forretningsstrategier og prosesser. SAP NetWeaver baserer seg på den tjenesteorienterte arkitekturen SOA.

Om IBX
IBX er Europas ledende leverandør av tjenester og løsninger for effektivt innkjøp. IBX hjelper selskaper og organisasjoner med å forbedre sine forhandlings-, innkjøps- og fakturafunksjoner for å styrke innkjøpsprosessen og generere store besparelser. IBX sine løsninger og tjenester består av IBX Strategy, IBX Source, IBX Procure, IBX Pay samt IBX Supplier Network. I kundeporteføljen finnes blant annet Ericsson, Deutsche Post, Lufthansa, Volvo Group, Skanska, Novo Nordisk, Den Norske Stat samt Finnair. www.ibx.no