ECCO kjøper integrert EDI-løsning fra SAP

OsloBedre kommunikasjon med leverandører, partnere og logistikkfirmaer både i Norden og internasjonalt er målet for Europas største skoprodusent, danske ECCO. For å nå dette har ECCO valgt en EDI-løsning fra SEEBURGER Svenska AB, som bygger på SAPs integrasjonsplattform SAP XI.

Når man selger millioner av sko over hele verden, har fabrikker i en rekke land er det helt nødvendig å ha tett kommunikasjon og informasjonsflyt både internt og eksternt. Dette har man for lengst erkjent hos Europas største skoprodusent, danske ECCO Sko A/S, som nettopp har erstattet en rekke forskjellige EDI-relaterte (electronic data interchange) IT-program med en integrert SAP-løsning. Målet er å skape en enda bedre elektronisk kommunikasjon med Eccos leverandører og partnere både i Norden og internasjonalt. Ikke minst med tanke på logistikk- og transportfirmaene som frakter ECCOs produkter til butikker verden over.

– Det har også vært viktig for oss å skape et homogent IT-miljø som vil gi IT-avdelingen mer tid til utvikling og gjør oss mer fleksible. Tidligere brukte to medarbeidere 75 prosent av tiden sin på å gi support til forskjellige EDI-oversettere. Med den nye SAP XI-løsningen regner vi med at supportbelastningen synker til 10 prosent. Bare her sparer vi store summer, forteller Gert Aagaard programutviklingssjef hos ECCO.

ECCO er en av SAPs mellomstore kunder og har valgt en EDI-løsning basert på SAP XI og SEEBURGERs såkalte ”embedded B2B/EDI”-funksjonalitet. SEEBURGER er en av SAPs strategiske partnere internasjonalt innen levering av kommunikasjonsløsninger til ekstern kommunikasjon. ECCOs nye IT-løsning er tett integrert med ECCOs underliggende SAP ERP-system.

– Tradisjonelt sett har man delt opp integrasjon på flere ulike plattformer, som har ført til kostbar IT-infrastruktur og behov for stor kompetanse på flere plattformer. En konkret fordel med SAP XI er at kunden kan samle all integrasjon til en eneste plattform, hvor overvåkning og utveksling av integrasjon kan utføres i samsvar med SOA-strategien, sier Daniel Adamsson, kundeansvarlig hos SEEBURGER Svenska AB.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Leif Bomberg, Burson-Marsteller
Telefon: + 45 33 32 78 78
Mobil: +45 40 68 61 28
E-post: leif.bomberg@bm.com

Om ECCO
ECCO ble stiftet i 1963 og er i dag en internasjonal merkevare innen sko. Det privateide konsernet har hovedkontor i Bredebro sørvest i Danmark. ECCO har kontorer i hele Norden og i det meste av verden, dessuten har ECCO fabrikker i Europa, Asia og Sør-Amerika.

Seeburger Svenska AB
SEEBURGER er en ledende leverandør av integrasjonløsninger med over 7000 kunder i 42 land. SEEBURGER har mer enn 20 års erfaring med å hjelpe bedrifter i forskjellige bransjer med å integrere og automatisere utbyttet av bedriftsinformasjon internt og eksternt med samarbeidspartnere. SEEBURGER er alene om tilby sine kunder 100 prosent partnerintegrasjon. SEEBURGER effektiviserer håndteringen av all bedriftsinformasjon uansett kilde og informasjonsbærer. SEEBURGERs løsninger er basert på den siste teknologien, noe som gir en smidig og kostnadseffektiv integrasjon av forretningsprosessene og underliggende foretningssystem. I Gartner Groups siste rapport ”Magic Quadrant” rangeres SEEBURGER som lederen. For mer informasjon se www.seeburger.com