SAP henter forsterkninger fra Microsoft og Oracle

OsloTo tidligere toppfolk fra Microsoft og én fra Oracle er nå klare for SAP Nordic. De er klare for å erobre det attraktive markedet for ERP-systemer til små og mellomstore virksomheter (SME) i Norden.

Sammen med deres kolleger hos SAP Nordic skal de tre bygge ut SAPs nettverk av partnere som selger SAP All-in-One og SAP Business One. SAP Norden opererer i åtte markeder; Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Estland, Latvia og Litauen.

Helt ny i SAP er Peter Ditlev, som starter i dag, 1. juni som Channel Director Nordics & Baltics. Peter Ditlev kommer fra stillingen som Partner Group Manager i Microsoft Business Solutions i Danmark. Han har tidligere vært salgsdirektør i Navision Danmark.

– Det er ikke noen hemmelighet at Microsoft sitter tungt på SME-markedet i det nordiske partnerapparatet. Men SAP har svært gode og bransjetilpassede ERP-løsninger til små og mellomstore virksomheter. Jeg er derfor sikker på at f.eks. noen av Microsofts partnere med fordel kan ta inn SAPs løsninger som et supplement til Microsoft Dynamics, sier Peter Ditlev.

Hos SAP Nordic refererer Peter Ditlev til sin gamle Microsoft-kollega, Niels Theilmann Møller, som kom til SAP for et halvt år siden. Niels Theilmann Møller er i dag SAP SME Director Nordics & Baltics. Hos Microsoft var han europeisk ansvarlig for Microsofts salg til større kunder, og før det var han salgsansvarlig for Microsofts SME-satsning i Øst- og Sentral-Europa. Også Nils Theilmann Møller har fartstid fra danske Navision, som Microsoft kjøpte for noen år siden. Hos Navision var han administrerende direktør for et av konsernets datterselskaper.

Stigende interesse for å bli SAP-partner
Niels Theilmann Møller forteller at det har stor strategisk betydning for SAP å gjøre forhandlerkanalen bredere i Norge

– Vi skal intensivere samarbeidet med de eksisterende partnerne, og vi skal rekruttere nye. I den forbindelse er det fint at vi den siste tiden har merket en stigende interesse fra forhandlere av konkurrerende produkter, som ønsker å bli SAP-partner i framtiden, sier Niels Theilmann Møller. – SAP har et mye større potensial i SME-området, en mange tror. SAP blir ofte sidestilt med løsninger for store virksomheter, men faktum er at 2/3 av SAPs kunder faktisk er små eller mellomstore. Dessuten vil SME være det hurtigst voksende segmentet i SAP i tiden fremover, fortsetter Møller.

Den tredje nye i SAPs SME-satsing er Niels Steenfeldt, som nylig har skiftet fra en europeisk toppstilling hos Oracles. Hos SAP er Niels Steenfeldt nå globalt ansvarlig for SAPs salg og support av SAP Business One, som er SAPs ERP-tilbud til mindre virksomheter.

Utover disse tre ERP-spesialistene har SAP Nordic også hentet ekstra SME-forsterkninger til marketing. Tobias Andersson har blitt utnevnt til SME Marketing Manager for SAP Nordic & Baltics. Tomias Andersson har vært hos SAP siden starten av 2004. Før det har han arbeidet med salg og markedsføring hos Adobe, Kodak og Apple.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Sanna Eulenberger, Communications Manager, SAP Nordic
Telefon: +358 40 515 5889, e-mail: sanna.eulenberger@sap.com