Fra toppjobb i SAP Norden til toppsjef i Europa

Henrik Rasmussen har vært nordisk sjef for softwareselskapet SAP siden 2004. Nå er han tildelt en av toppjobbene i SAP-konsernets europeiske virksomhet. Rasmussen etterfølges av Karen Nielsen.

OsloHenrik Rasmussen er en av Danmarks tyngste it-folk. I løpet av januar forlater han den nordiske sjefsstolen i SAP, for å sette seg tilrette som EMEA Head of Industry Business Solutions i SAP-konsernet. Rasmussen får som hovedoppgave å bygge opp en ny forretningsenhet som skal forbedre og strømlinjeforme SAPs bransjeløsninger på verdensbasis.

–Det er en spennende utfordring og jeg går inn i min nye jobb med like stor del ydmykhet og stolthet. Jeg har vært utrolig glad for tiden i SAP Nordic. Vi har oppnådd markante resultater som har gitt gjenlyd i SAP-systemet, sier Rasmussen.

EMEA Industry Business Solutions skal sikre at SAPs 24 industriløsninger blir en integrert del av SAPs salgsorganisasjon. Organisasjonen skal omfatte aktiviteter i Europa, Midtøsten og Afrika.

–Jeg ser store muligheter for en fortsatt markant vekst i vår EMEA-virksomhet. Dette som følge av industritilpasningen som er i gang, sier Henrik Rasmussen.

Karen Nielsen, som har fungert som nordisk salgsdirektør for SAP Large Enterprises, overtar sjefsstolen etter Henrik Rasmussen som CEO for SAP Norden. Nielsens oppgave vil være å drive en fortsatt vekststrategi for regionen og sikre kunde- og industrifokus.

–Jeg gleder meg veldig til nye utfordringer, og ser store muligheter for SAP Norden i forhold til å hjelpe virksomheter og offentlige organisasjoner med å redusere kostnader og å utvikle kundenes forretning ytterligere med våre industri- og business intelligence-løsninger, sier Karen Nielsen.

For ytterligere opplysninger kontakt:
Mette Tang
SAP
mette.tang@sap.com
+45 39 13 31 01

Note to editors:
To view video stories on diverse topics, visit www.sap-tv.com. From this newly launched site, you also can embed videos into your own Web pages, share video via email links and subscribe to RSS feeds from SAP TV. No registration is required. To preview and request broadcast-standard video digitally or by tape, log on to www.thenewsmarket.com/sap, where registration and video is free to the media.