Oslo Børs velger SAP Business Objects

OsloOslo Børs går gjennom en konsolideringsprosess på IT-siden og rydder opp i sin programvareportefølje. Etter 10 år med en datavarehusløsning fra Informatica, har Oslo Børs valgt å bytte til SAP Business Objects, en løsning levert av bWise Software.

Oslo Børs landet på SAP Business Objects Data Integrator. Dette er en datavarehusløsing som skal benyttes for effektivt å distribuere markedsdata til Oslo Børs sine kunder, det vil si meglerhus med behov for statistikk. I tillegg bruker Oslo Børs løsningen internt til analyse blant annet for prissetting av aksjer. Løsningen er levert av bWise Software, en SAP Business Objects Platinum Partner.

– Ved Oslo Børs jobber vi for tiden med et større konsolideringsprosjekt som både omfatter maskinvare og programvare. I forbindelse med denne endringsprosessen ønsker vi å standardisere og samle våre IT-løsninger på færre leverandører. Vi har fra tidligere SAPs Business Objects-løsning på rapportering. Etter 10 år var det et stort steg for oss å skifte datavarehusverktøy, og vi er godt fornøyd med valget. Den nye totalløsningen gir oss økt produktivitet og forbedret funksjonalitet, sier Ketil Smaaskjær, avdelingsleder for IT-databasesystemer ved Oslo Børs.

Business Objects Data Integrator er en ETL-løsning (Extract, Transform and Load) som gjør virksomheter i stand til enkelt å hente ut data fra ulike datakilder, gjøre dem om og laste dem hvor de vil og når de vil. I tillegg sikres dataintegriteten. Utviklerproduktiviteten og ytelsen optimaliseres for alt operasjonelt og analytisk arbeid.

– Vi er veldig tilfreds med utviklingsverktøyet Business Objects Data Integrator. Løsningen er brukervennlig, slik at vi enklere og raskere kan lansere nye produktområder og ta disse til markedet. Business Objects Data Integrator i kombinasjon med vår rapporteringsløsning gir oss en meget god metadatahåndtering, som gjør det enkelt for oss å se hvor de ulike dataene stammer fra. Dessuten gir lisensmodellen oss et gunstigere kostnadsbilde, sier Smaaskjær.

ed SAP Business Objects har Oslo Børs en markedsledende dataintegrasjonsløsning for å få tilgang til, integrere og forbedre informasjonen fra alle sine forretningssytemer.

– Vi er stolte av og ydmyke over å bli valgt av Oslo Børs som er en samfunnskritisk institusjon. De må ha maksimal pålitelighet og integritet i sine data. Sett i lys av at analyseselskapet Gartner nylig plasserte oss i sin lederkvadrant også på dette området, er det veldig hyggelig å registrere at stadig flere nye kunder verdsetter fordelene ved våre dataintegrasjonsløsninger, sier Stig Sjursen, Country Sales Manager, Business Objects.

Han mener bedriftsledere og kunnskapsmedarbeidere, spesielt i nedgangstider, vil ha behov for veldokumenterte beslutninger for å lede selskaper i riktig retning.

– Det er stor stas og en fjær i hatten å bli valgt som IT-leverandør for Oslo Børs med sine ekstraordinære krav til ytelse, stabilitet og pålitelighet, sier Mona Eng, Markedssjef i bWise Software.

– Vi valgte bWise som leverandør på grunn av deres spisskompetanse på verktøyet, og en meget god datavarehusfaglig kompetanse generelt. Dessuten kjenner de vårt miljø og vår arkitektur godt. Vi opplever bWise som en behagelig partner å jobbe med, mener Smaaskjær.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Stig Sjursen, Country Sales Manager Business Objects Norge
Mobil: +47 975 26 308
E-post: stig.sjursen@sap.com

Ketil Smaaskjær, avdelingsleder for IT-databasesystemer ved Oslo Børs
Mobil: +47 957 35 732
E-post: ketil.smaaskjaer@oslobors.no

Mona Eng, Key Account Manager and Marketing Manager, bWise Software
Mobil: 906 70 655
E-post: mona.eng@bwise.no

Om bWise Software
bWise Software har spesialisert seg på Business Intelligence (BI), og leverer tjenester og programvare. I all enkelhet handler Business Intelligence om å gjøre data til informasjon, og sammenstille og presentere denne til rett person i rett tid. Business Intelligence gjør det mulig for virksomheter å ta de riktige beslutningene basert på faktiske opplysninger og ikke magefølelse. bWise Software er SAP Business Objects Certified Platinum Partner, og tilbyr hele SAP Business Objects produktportefølje. Blant våre kunder er SG Finans, Santander Consumer Bank, NSB, Statens Vegvesen, Troms Kraft og Schibsted Søk (sesam.no).