Største nordiske avtale av sitt slag: StatoilHydro velger SAP-løsning for konsolidering og budsjettering

OsloStatoilHydro har valgt SAP og selskapets Business Intelligence-løsning for konsolidering og budsjettering. Dette for å sikre god finansiell drift og kontroll. Løsningen vil benyttes av de opptil 800 personene i StatoilHydro som jobber globalt med konsolidering og budsjettering. Kontrakten omfatter også bistand og støtte i selve implementeringsarbeidet.

Løsningen (SAP BusinessObjects Business Planning and Consolidation) vil benyttes av alle avdelingene til StatoilHydro, og er den største kontrakten i Norden på dette området. Med den nye løsningen får StatoilHydro er forbedret kontroll og styring på sine konsoliderings- og budsjetteringsrutiner.

– StatoilHydro forventer at SAP-løsningen vil kunne støtte en tettere integrasjon med den eksisterende arkitekturen, og at løsningen vil sikre en mer stabil drift. Vi tror også at SAP-løsningen vil gi oss reduserte driftskostnader ved at vi harmoniserer master data brukt i konsolideringsprosessen. På lenger sikt ser vi at det å få en felles programvare for både konsolidering og planlegging vil gi ytterligere gevinster, sier Jone Solberg, prosjektleder i StatoilHydro.

– Dette er en bekreftelse på at SAPs satsning på Business Objects anerkjennes av våre kunder. Med tett integrasjon mot SAP-plattformen sikrer dette våre kunder et trygt og sikkert miljø, noe som verdsettes av økonomiavdelingene i norske bedrifter, sier Michael R. Østgaard, Country Manager i SAP Norge.

StatoilHydro kjørte før sitt valg en profesjonell og strukturert prosess over seks måneder som omfattet flere referansebesøk, gjennomgang av spesifikasjon og plattform. Anbudet ble vunnet av SAP i konkurranse med flere store aktører.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Michael R. Østgaard, Country Manager i SAP Norge
E-post: michael.ostgaard@sap.com
Mobil: +47 992 17 630