SAP får topplassering på bærekraftig børsindeks

OsloFor fjerde år på rad går SAP til topps på Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI), en børsindeks over bærekraftige selskaper, som omfatter Dow Jones Sustainability Index World og Dow Jones STOXX Sustainability Index.

DJSI kårer de beste aktørene innenfor ulike kategorier, basert på bransje og geografi. Selskapene som inkluderes på listen vurderes årlig etter grundige analyser basert på bedriftsøkonomiske, politiske, og samfunnsnyttige resultater. Man ser blant annet på corporate governance, risikostyring, merkevarebygging, klimavennlige tiltak, standarden i distribusjonskjeden og arbeidsforhold.

I IT-sektoren har DSJI vurdert totalt 30 selskaper. SAP var ledende i sektoren på 11 av 20 nøkkelkriterier, inkludert kundeprogrammer (CRM), risiko- og krisestyring, innovasjonsledelse, utvikling av human kapital, og arbeidsforhold. SAP oppnådde toppkarakterer for rapportering innenfor klima og samfunn for sin interaktive bærekraftsrapport. I tillegg scoret selskapet høyest i IT-sektoren for sosiale aspekter.

De siste årene har SAP vært en gjenganger på bærekraftige ranking lister, som Global 100 listen over de 100 mest bærekraftige selskapene i verden, London Stock Exchanges FTSE4Good indeks og Global Challenges Index. Selskapet er globalt anerkjent som en ledende innenfor bærekraftig drift.

Det siste året har SAP fortsatt sin implementering av den bærekraftige strategien som inkluderer bade interne prosesser og hvordan SAP leverer løsninger som støtter kundenes bærekraftige drift. SAP har også introdusert sin egne retningslinjer for bærekraftig praksis blant sitt eget distribusjonsnettverk, SAP Supplier Code of Conduct De har også engasjert seg i Sustainability Consortium, som jobber mer bærekraftig forbrukerprodukter. SAP er organisasjonens første globale teknologikomiteemedlem.

I tillegg til bærekraftig årsrapporter, publiserte SAP sin første kvartalsrapport for bærekraftig strategi tidlig i 2010. Kvartalsrapportene gir oppdateringer på SAPs resultater og fremskritt i forhold til selskapets ambisiøse mål om reduksjon av karbonfotavtrykket. Målene ble lansert i 2009, og SAP skal redusere selskapets total karbonutslipp til 2000 nivået på 275 tonn innen 2020. Det tilsvarer nærmere en halvering av SAPs 2007 nivå på 540 tonn.

Gjennom den interaktive rapporteringen av SAPs bærekraftige strategi kan selskapets interessenter involvere seg direkte med SAP for å følge utviklingen og diskutere selskapets sosiale, økonomiske og klimarelaterte resultater. Les rapporten og kvartalsoppdateringene på: www.sapsustainabilityreport.com og besøk sustainability solutions area på SAP.com for mer informasjon.

Pressekontakt:
Cathrine Thaning
Communications Manager, SAP Nordics
( 47) 416 81 740
cathrine.thaning@sap.com