SAP Nordens nye direktør: SAP skal være mer enn ERP

OsloSvensken Jan Thorell er den nye direktøren for SAP i Norden. Den tidligere Oracle-sjefen mener at SAP har en lys fremtid i regionen. Han ønsker at SAP i Norden skal vokse både i omsetning og i antall kunder gjennom å vise bedrifter at SAP er mye mer enn ERP og store avtaler. Markedet for små og mellomstore bedrifter kan spesielt utvikles. – SAP har alle brikkene for å lykkes, nå er det mitt ansvar å legge puslespillet, sier Thorell

I dag er Jan Thorells første dag som direktør for SAP Norden. Jan Thorell (54) kommer til SAP fra stillingen som Nordic VP Middelware hos konkurrenten Oracle, og tar med seg bred erfaring fra den nordiske IT-sektoren. Den første utfordringen for Jan Thorell er å sikre et sterkt 2010-resultat for SAP Norden, og den nye direktøren er trygg på leveringsevnen til sin nye organisasjon.

– SAP Norden er en sunn forretning. Vi har en ekstremt sterk produktportefølje, noen av de beste og smarteste IT- og forretningsekspertene i regionen og en solid pipeline. Jeg ser en lys fremtid for oss og jeg er sikker på at når året er omme, vil vi se tilbake på 2010 med stolthet, sier SAP Nordens nye direktør, Jan Thorell.

Mer enn ERP

Jan Thorells visjon for SAP Norden er at selskapet skal utnytte sin sterke og brede produktportefølje og ta nye og utvikle gamle markedsområder. Thorell ser store muligheter for SAP til å gå ut og vise nordiske virksomheter at SAP i dag er mye mer en ERP. SAP Norden må bli en totalleverandør som betyr at selskapet skal gripe fatt i SME (Small Medium Enteprises) og også bredde løsningsporteføljen sin mot kundene.

– SAP Norden trenger å vokse i regionen. Med alle våre produkter og med vår ekspertise bør vi ha større markedsandel innenfor alle IT-segmenter i regionen. Så mitt hovedfokus for 2010 og videre er å flytte oss i den retningen. Flere kunder, mer salg og større markedsandeler på andre områder i tillegg til vår sterke ERP-satsing. SAP Norden trenger å bli en ”one-stop-shop” for alle nordiske bedrifter uavhengig av størrelse eller bransje. Dette er min visjon og retningen SAP Norden vil gå fremover, sier Jan Thorell.

Making a difference
Som ny i selskapet, ønsker Jan Thorell å komme under huden på SAP Norden og å få førstehånds inntrykk fra nøkkelpersoner i den nye organisasjonen. Derfor kommer Thorell til å tilbringe den første måneden på å reise rundt i regionen for å treffe ansatte, kunder og partnere for å samle innsikt i sin nye arbeidsplass. Jan Thorell har imidlertid allerede lagt en plan for at SAP Norden skal vokse og vinne mer i regionen.

– Jeg er ydmyk i forhold til min nye jobb. Jeg ønsker å lære fra våre nøkkelmålgrupper om hva som fungerer og hva som kan bli bedre før jeg hugger strategien for SAP Norden i stein. Jeg har kommet til SAP Norden fordi jeg ser et uoppfylt potensial og jeg vet at vi kan nå dette potensialet med den rette strategien og med støtte fra alle våre fantastiske ansatte i regionen. Sammen kan vi gjøre en forskjell for våre kunder og kan hjelpe dem til å bli bedre foretak, sier Jan Thorell.

For å sikre en smidig overgang vil Jeroen van der Lingen som inntil i dag har vært midlertidig direktør for SAP Norden, bli i selskapet for å bistå Jan Thorell ut kvartalet.

Jeg er glad for at vi har fått beholde Jeroen van der Lingen en liten stund til. Hans kunnskap og forståelse for SAP Norden og våre kunder vil være svært gunstig for å sikre et sterkt 2010-resultat, sier Jan Thorell.

Jan Thorell kommer til å jobbe fra SAP Nordens Stockholms-kontor.

Om Jan Thorell

Nasjonalitet: Svensk
Født: 1956
Sivilstatus /barn: Gift / 3 barn
Bor: Älvsjö (Ved Stockholm) Sverige

Karriere:

September 2010: SAP Nordics, MD
2008 – 2010: Oracle, VP Nordic MW (middleware)
2001 – 2008: BEA Systems, Regional VP North EMEA (siste stilling)
1997 – 2001: Eastman Kodak Company, regionsdirektør, Eastman Software
1987-1997: Wang Svenska AB, Country Manager (siste stilling)

For mer informasjon:
Cathrine Thaning
Communications Manager, SAP Nordics
+47 4168 1740
cathrine.thaning@sap.com