SAP størst på Business Intelligence

OsloHelt siden SAPs oppkjøp av BusinessObjects i 2007 har salget av Business Intelligence (BI) vært økende. I følge en ny rapport fra analysehuset IDC om det hurtigvoksende BI-markedet, har SAP en markedsandel på 19,5 prosent. Det gjør SAP til den største leverandøren på området.

– Vi ser at norske bedrifter, små som store, har fått økt fokus på kostnadseffektivisering etter finanskrisen. Med våre BI-løsninger gir vi kunden bedre oversikt og dermed nye muligheter for økt salg og omsetning – og innsparinger der det trengs, sier Stig Sjursen, ansvarlig for BusinessObjects i SAP Norge.

Tross fall i IT-investeringer i 2009, har SAP styrket sin posisjon i BI-markedet. Det er særlig SAPs BI OnDemand-løsning som har hatt stor betydning for veksten. Sjursen tror dette er fordi selskaper kan implementere løsningen uten store investeringer:

– Det er stor interesse blant norske kunder etter BI-løsninger. Våre BI-løsninger kan installeres raskt og enkelt, uten investeringer i maskinvare. Samtidig trenger kundene gjennom vår fleksible prismodell kun å betale for det de bruker, konstaterer Sjursen.

Blant SAPs nye lanseringer det siste året er det Google-lignende verktøyet SAP® BusinessObjects™ Explorer, den fleksible SaaS-løsningen (Software as a Service), SAP® BusinessObjects™ BI OnDemand, og SAP™ BusinessObjects® analytic applications, som er bransjespesifikke verktøy til forretningsanalyse.

– De nye BI-løsningene gir mulighet for å skreddersy faste rapporteringer, ad hoc-rapporter, maler og annet. De gir samtidig stor fleksibilitet, god økonomistyring og systematisert monitorering og oppfølging av nye salgsmuligheter. Brukervennlige BI-løsninger flytter analysearbeidet til ledelsens og salgsenhetens skrivebord, der det burde være. Systematisert oppfølging av kunder, kostnader og muligheter er ikke bare for de store, men kjernen i alle bedrifter, avslutter Sjursen.

Pressekontakt:
Cathrine Thaning
Communications Manager, SAP Nordics
(+47) 416 81 740
cathrine.thaning@sap.com