Gartner utpeker SAP til verdens fremste BI-leverandør

OsloSAP er verdens største BI-leverandør med en markedsandel på 23 prosent av verdensmarkedet. Dette viser en ny rapport (1) fra analysehuset Gartner Inc. SAP solgte BI-løsninger for mer enn 14,5 milliarder kroner i 2010. Mens BI-markedet globalt vokste med 13,4 prosent, overgikk SAP markedet med en vekst på 16,8 prosent.

– Vi merker en fabelaktig vekst også i Norge. Både når det gjelder nye kunder, men også når det gjelder eksisterende kunder som investerer mer i våre løsninger, sier Stig Sjursen, salgssjef for Business Intelligence i SAP Norge.

Den generelle etterspørselen etter forretningsanalyse har vært en av drivkreftene bak SAPs vekst både globalt og lokalt. Men det er med en sterk produktportefølje, et økt fokus på vekst gjennom partnere og en solid organisasjon, at SAP har lyktes med å løfte veksten langt høyere enn den generelle markedsveksten.

– Jeg tror vi har blitt markedsleder mye på grunn av at kundene opplever at våre produkter er av høyeste kvalitet, er brukervennlige og dekker behovene for både små og store BI initiativer. En annen årsak til fremgangen er at vi er den største BI-aktøren. Ved å kjøpe flere produkter fra den samme leverandøren, kan du være sikker på at produktene passer optimalt sammen, sier Sjursen, og legger til:

– Sammen men våre partnere bygger vi bevisst et tett tillitsforhold med våre kunder for en forretningsmessig effektiv utnyttelse av våre produkter. Vi går den ekstra milen gjennom tett dialog og samarbeid med kundene, og det gir resultater.

Ifølge den nyeste rapporten fra Gartner sitter SAP på nesten en fjerdedel av det samlede globale BI-markedet. SAP Business Objects vokste i 2010 med 16,8 prosent, hvilket var 3,4 prosentpoeng høyere enn den totale markedsveksten. I 2011 vil BI-salget bli drevet av in-memory computing og løsninger til mobile enheter.

(1): Gartner Inc.: Market Share Analysis: Business Intelligence, Analytics and Performance Management, 2010, Worldwide av Dan Sommer og Bhavish Sood, april 18, 2011.

For utfyllende informasjon, se den internasjonale pressemeldingen her.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Cathrine Thaning, Communications Manager, SAP Nordics
Mobil: 416 81 740
E-post: cathrine.thaning@sap.com