SAP gjør tall og statistikk levende

OsloEt nylig inngått samarbeid mellom SAP og Google gir bedriften mulighet til raskt å visualisere data og sammenhenger som til nå har forblitt skjult i statistikkenes tallrekker. Dermed får bedriften bedre forståelse for muligheter og handlingsrom – på globalt, regionalt, eller lokalt plan. Når SAPs Business Intelligence-programvare kobles med populære Google-verktøy som Google Maps og Google Earth, kan for eksempel en butikkjede omgående se hvor kundene handler – og effektivisere aktivitetene sine deretter.

– Gjennom samarbeidet med Google kan SAP gi kundene enda bedre service og helt nye muligheter, forteller Michael Ramm Østgaard i SAP Norge. – Når en bedrift for eksempel får full oversikt i sanntid over salget sitt – på verdensplan og lokalt – får databehandlingen høyere kvalitet, og det blir langt enklere å målrette salgsaktivitetene.

Når SAPs bedriftsapplikasjoner kobles mot Google Maps, kan bedriften bearbeide data langt mer dynamisk og effektivt – for eksempel slik:

  • En telekomoperatør kan med Google Earth og programvaren SAP BusinessObjects Explorer finne geo-koordinatene til defekte installasjoner ved å analysere tapte anrop
  • Likningsmyndighetene kan koble informasjon om skatt per husstand til kart for å se hvor skattegrunnlaget er høyest og lavest
  • En bank kan gjøre risikovurdering av låneporteføljen ved å sammenholde data om tvangssalg og mislighold av lån med geografiske posisjoner i Google Maps
  • Ved å koble SAP StreamWork med kartdata, kan kundeserviceavdelinger lære mer om hvor de bør legge inn innsatsen for å kunne håndtere reklamasjoner mer effektivt
  • En fornøyelsespark kan med Google Maps API Premier og SAP BusinessObjects-løsninger hente besøkstall i sanntid for hver enkelt attraksjon, sende kundene oppdateringer og dermed få mer fornøyde kunder.

Se ytterligere eksempler i denne korte videoen:
Demo: SAP and Google Team for Location-Based Intelligence

Pressekontakt:
Cathrine Thaning, Communications Manager, SAP
Nordics
Mobil: 416 81 740
E-post: cathrine.thaning@sap.com