SAP vokser både i programvare- og tjenesteinntekter i andre kvartal

For sjette kvartal på rad har SAP hatt en tosifret vekst i salg både i programvaremarkedet og tjenester.

OsloI andre kvartal økte driftsresultatet med 26 prosent på konstante valutaer. Dette resulterte i en økning i driftsmarginen med 1,5 prosentpoeng.

– Dette er enda et sterkt kvartal og kundenes behov for innovative programvare og tjenester posisjonerer SAP godt for å oppnå målet om minst € 20 milliarder i samlet årlig omsetning. SAP skal også ha en driftsmargin på 35 prosent innen midten av dette tiåret, og på lang sikt, sier Co-administrerende direktør i SAP Bill Mc Dermott.

SAPs nyvinninger som SAP HANA og mobilitetsløsninger samt løsninger for forretningsanalyse gir økt interesse fra kunder som ønsker å utvikle sin virksomhet og løse sine mest presserende bransjespesifikke utfordringer. SAPs konsistente resultater og stadig voksende økosystem, viser at selskapet er et bedre valg for kunder i alle størrelser.

– Vi er vitne til en strukturell endring i IT-markedet. Kundene flytter mer av sine investeringer mot programvare og dette fortsetter å være en stor og viktig del av den samlede teknologibeholdningen. Som et resultat av dette ser vi stor etterspørsel fra kunder, sier Jim Hagemann Snabe, Co-administrerende direktør i SAP. – Vi har fokusert vår strategi på innovasjon til rett tid og har nå omformet industrien med mobilitet som in-memory og sky løsninger. Innovasjon driver igjen SAPs vekst, sier han.