SAP vinner storkontrakt med DnB NORD gjennom partneren Infotrust

SAP-partneren Infotrust og DnBs datterselskap DnB NORD skal bygge en business intelligence-plattform som setter banken i stand til bedre og mer effektivt å betjene sine kunder i Baltikum og Polen.

OsloDnBs datterselskap i Baltikum og Polen, DnB NORD, har signert avtale om en av de største implementeringene noensinne av programvareleverandøren SAPs BusinessObjects-plattform. Arbeidet utføres av den dansk-baserte SAP-partneren Infotrust. Prosjektet, som er beregnet til nær 9000 timer, gir DnB NORD en plattform for sanntids analyse, rapportering, søk og andre banktjenester. SAP-partneren Infotrust er etablert i Baltikum med kontorer i Litauen og Latvia.

– Den nye løsningen gir DnB NORD et helt nytt rammeverk for business intelligence og analyse. I tillegg et mer presist og faktabasert grunnlag for sine beslutninger enn dagens Oracle-strategi. Den nye løsningen, som er bygget på SAPs BusinessObjects-plattform, betyr også en mer effektiv bankhverdag for DnB NORDs kunder og ansatte, sier Infotrusts konsernsjef David Meilsøe.

Med mer enn 950.000 kunder, 3100 ansatte, 158 kontorer og aktiva verdt EUR 10,9 mrd, er DnB NORD et sterkt og anerkjent merkenavn i Polen og Baltikum.

– I de senere årene er verden – og bankvesenet med den – betydelig endret gjennom en internasjonal finanskrise vi ennå ikke ser det endelige omfanget av. Mye av teknologien og metodikken vi tidligere brukte er ikke lenger relevant eller tilstrekkelig. I DnB NORD bestemte vi oss derfor for å forsere vekststrategiene og -planene våre med en markedsledende business intelligence-løsning. Hovedmålet er å få enda mer effektive arbeidsprosesser og styrke kundeorienteringen, sier Mark Sandersen Crouch, SVP og leder for innkjøp i Bank DnB NORDs baltiske divisjon.

– Vi er selvsagt svært glade for at DnBs datterselskap DnB NORD har valgt SAP BusinessObjects. Fra før vet vi at Infotrust utgjør et meget profesjonelt mellomledd mellom vår teknologi og kundens behov. SAP BusinessObjects og våre øvrige produkter er en komplett og logisk portefølje av virksomhets- og bransjeløsninger, og Infotrusts kontrakt med DnB NORD er en partnerdrevet SAP-tilnærming som gir mange synergier, sier Michael Ramm Østgård i SAP Norge.