Eplehuset velger Pearl Consulting og SAP

Eplehuset har valgt en SAP-løsning levert av Pearl Consulting. Kontrakten har en verdi på om lag 10 millioner og prosjektet har kick-off mandag.

Lysaker

  • Eplehuset har opplevd en meget sterk vekst siden vi ble etablert i 2002 og er blitt en skandinavisk virksomhet med butikkdrift, bedriftssalg, serviceverksted og nettbutikk både i Norge og Danmark. Vi kunne ikke vente lengre med å gjennomføre en utskifting av vårt virksomhetsstyringssystem og butikkdatasystem. Den malbaserte løsningen fra SAP, fullintegrert med butikkløsningen fra Lindbak, virker svært fleksibel og tilpasset vårt behov. Som Apple-forhandler var det avgjørende for oss at løsningen kan kjøres på Mac og at vi kan bruke iPads i salgssituasjonen i butikkene, forteller finansdirektør i Eplehuset, Bjørnar Reitan. – Vi leverer selv mobile løsninger, og nå får vi mobile løsninger fullintegrert i vår egen butikkdrift.
  • Kick-off for prosjektet er mandag 14. mai. For Eplehusets kunder betyr det at de innen utgangen av 2012 vil bli ekspedert ved hjelp av mobile enheter i butikken. Dette er både tidsbesparende og vil gi en bedret kundeopplevelse. Pearl Consulting står for leveransen av både den mobile løsningen og virksomhetsløsningen fra SAP.
  • Vi har i det siste fått flere nye kunder innen retail-segmentet. Lignende løsninger er allerede implementert med stor suksess hos Norengros, Notabene og Nor-Gros. Vi er stolte over at også vekstbedriften Eplehuset velger vår løsning, sier Ingemar Goksøyr, administrerende direktør i Pearl Consulting.
  • Mobil funksjonalitet blir stadig viktigere for bedrifter innen handel. I løsningen til Eplehuset integrerer vi mot nettbutikken og håndterer både B2B og konsument i samme løsning.
    Løsningen omfatter et komplett virksomhetsstyringssystem som ca. 300 ansatte skal få opplæring i den nærmeste tiden. Totalt har Eplehuset nærmere 70 «point of sales» som inngår i det nye systemet.
  • Hovedpoenget med endringen er effektivisering, økt sikkerhet og stabilitet og å få en løsning som rigger oss for fortsatt vekst. Vi har vokst fra en omsetning på 4 millioner i 2002 til nesten en milliard i 2011. Vi har ambisjon om betydelig vekst også de nærmeste årene, både gjennom Eplehuset og andre selskaper i konsernet, og systemet vi har valgt er fleksibelt og gir muligheter for dette. Vi skal være i front med SAP, avslutter Reitan.

Om Eplehuset:

Eplehuset er Norges største Apple-forhandler med 13 butikker over hele Norge, samt 6 i Danmark. Med 4 forretningsområder, konsument, nettbutikk, servicetjenester og bedriftssalg er vi totalleverandør av alt som har med Apple å gjøre. Spennende og innovative produkter, tilgjengelighet, kunnskap og atmosfære er våre kjerneverdier og grunnlaget for vår virksomhet. Eplehuset er et helnorsk selskap med hovedkontor i Trondheim. Kjedens omsetning i 2011 var 927 millioner NOK. Se www.eplehuset.no for mer informasjon.

Eplehuset er eid av Hovedhuset og inngår i samme konsern som selskapene Distribusjonshuset og Wyfee. Wyfee er en ny butikkjede som lanseres i løpet av mai 2012.

Om Pearl Consulting AS:

Pearl Consulting AS er et konsulentfirma som leverer komplette SAP-løsninger til bedrifter og offentlige organisasjoner. Vi leverer også spesialistkompetanse til virksomheter som oppgraderer og utvider bruken av eksisterende SAP-løsninger. Selskapet gir også råd til bedrifter om gjennomføring av IT-prosjekter og ledelsesmessige utfordringer knyttet til bruk av IT. Selskapet ble etablert i 2006, og ble kåret til Årets SAP Partner i 2007, 2008, 2010 og 2011. I 2010 ble Pearl kårets til Årets Nordiske SAP Partner. Pearl planlegger videre vekst og skal tilby de beste og mest erfarne konsulentene i markedet. Se www.pearlconsulting.no for mer informasjon.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Bjørnar Reitan, finansdirektør, Eplehuset, tlf: 926 48 666, E-post: bjornar.reitan@eplehuset.no
Ingemar Goksøyr, adm. direktør, Pearl Consulting, tlf: 90 60 10 00, E-post: ingemar.goksoyr@pearlconsulting.no