SAP skyter fart i skyen

OsloPå SAPPHIRE NOW i dag har selskapet lansert ny nettskystrategi og annonsert en ny dedikert forretningsenhet for skytjenester.

Enheten skal ledes av danske Lars Dalgaard, gründer av SuccessFactors som SAP kjøpte i februar i år. Avdelingen skal nå selskapets uttalte mål om å bli markedsleder på skybaserte forretningsprogrammer ved å fokusere på fleksible, mobile skyløsninger for HR, finans, CRM og innkjøp. Enheten vil ha rundt 5000 ansatte som til sammen betjener over 17 millioner brukere.

Satsningen skal gi kundene brukervennlige forretningsløsninger bygget over en analytisk, sosial og mobil lest. Summen gir bedre styring av virksomhetens viktigste eiendeler: De ansatte, økonomi, kunder og leverandører.

Samtidig ble nye skyløsninger lansert som:

  • Selskapets globale lønnssystem ble sluppet som en tjeneste og integrert med SuccessFactors HR-løsning: Employee Central. Det gir markedets mest komplette tilbud av verktøy for HR-avdelingen
  • Finansløsningen SAP Financials OnDemand blir tilgjengelig som en tjeneste og skal integreres med Employee Central
  • SAP Travel OnDemand i ny versjon sikrer at de ansatte kan logge utgifter på sine mobile enheter på reise
  • SAP Sales OnDemand er nå utstyrt med nye markedsføringsfunksjoner og kommer med tettere integrasjon til øvrige systemer som SAP Customer Relationship Management
  • SAP Social Customer Engagment OnDemand er en ny tjeneste som blant annet gjør det lettere for kundene å ta i bruk sosiale medier som en integrert del av markedsføring og kundebehandling

SAP lanserer også SAP NetWeaverNeo, en plattform som en tjeneste løsning for mobile applikasjoner. Løsningen skal kjøre på SAP HANA, og tilrettelegger for applikasjonsutvikling med funksjoner som skal skjerpe sikkerheten, øke mobiliteten og gi rikere samhandlingsmuligheter.

SuccessFactors har på seks uker gjennomført verdens største innføring av SAP Sales OnDemand og skal også rulle ut alle andre skybaserte løsninger fra selskapet. SAP skal på sin side rulle ut SuccessFactors’ BizX Suite i hele selskapet.

– Sammen har vi bredden til å hjelpe alle våre kunder, eksisterende og nye, til å jobbe effektivt med programvare i skyen, sier Lars Dalgaard.

Les hele pressemeldingen på engelsk her.

Pressemeldingene og blogginnlegg, videoer og annen informasjon er tilgjengelig på nyhetssiden for SAPPHIRE NOW. Følg oss på Twitter på @SAPPHIRENOW, og følg samtalen via hashtaggen #SAPPHIRENOW.

For mer informasjon:

Pressekontakt:
Cathrine Thaning, PR Manager, SAP Nordics
Mobil: 416 81 740
E-post: cathrine.thaning@sap.com

Om SAP
Som markedslederen av forretningsprogramvare hjelper SAP virksomheter av alle størrelser og innen alle bransjer til å bli bedre. Fra administrasjon til styrerom, lager til kasse, kontor til mobil enhet – SAP hjelper mennesker og organisasjoner til å jobbe bedre sammen og med å bruke forretningsinnsikt mer effektivt for å ligge foran konkurrentene. SAPs applikasjoner og tjenester gjør det mulig for mer enn 183.000 kunder å drive lønnsomt, tilpasse seg endringer og oppnå bærekraftig vekst. Se www.sap.com/norway for ytterligere informasjon.