Norsk mediegigant innfører økonomistyring med itelligence

78 lokale medier i Norge drives av Amedia, som etter en stor fusjon innfører en helt ny økonomimodell for selskapet. Med Agresso som økonomisystem, og SAP til budsjettering og konsolidering vil konsernet innføre en ny samlet modell for økonomistyring.

Norway2,5 millioner mennesker mottar hver dag nyheter fra Amedia, som er Norges største utgiver av lokale medier, primært dagspresse. Virksomheten oppstod da A-pressen kjøpte Edda Media i fjor. Sammenslåingen til den nye enheten Amedia med ca. 3500 medarbeidere har nettopp blitt godkjent av myndighetene. Konsernet omsetter for 5,5 mrd. norske kroner og har nå gått i gang med å innføre en sammenhengende økonomistyring som skal erstatte en håndfull tidligere systemer.

  • Vi har behov for å sammenligne epler og appelsiner med appelsiner. Det krever én stringent modell for vår økonomistyring gjennom hele konsernet, sier Karen Langballe, som er prosjektdirektør hos Amedia.

I tillegg til ERP- og økonomisystemet Agresso vil Amedia bruke SAP til budsjettering, planlegging og konsolidering. Målet er å levere god beslutningsstøtte og ledelsesinformasjon til bl.a. 80 budsjettansvarlige og ca. 50 økonomimedarbeidere i konsernet. Amedia valgte SAP-huset itelligence som implementeringspartner på grunn av erfaring og kompetanse:

  • Selvfølgelig skal pris og betingelser være i orden, men for oss spilte det en avgjørende rolle at vi hadde tillit til konsulentene som skulle hjelpe oss. Vi vil i luften med budsjettmodell og konsolidering på et par måneder, og vi vil også ha integrasjonen til økonomisystemet vårt på plass raskt. Derfor har vi bruk for kompetente og erfarne samarbeidspartnere, sier Karen Langballe.

SAP BPC versjon 10 skal levere det konsoliderende økonomioverblikket til Amedia. Konsernet evaluerte produkter fra HP, IBM og Microsoft, men valgte til slutt SAP BPC. SAP-løsningen lever opp til de tekniske kravene, og konsernet har allerede en del erfaring med SAP. Karen Langballe peker dessuten på god integrasjon til Excel som et godt argument for å gå SAP-veien, fordi Excel er et viktig verktøy for mange som arbeider med økonomi.

  • Det er svært inspirerende for oss at Amedia har valgt SAP. SAPs løsning for planlegging, budsjettering og konsolidering er et svært godt verktøy som allerede er i bruk blant andre i bransjen, sier Michael R. Østgaard, direktør for SAP Norge.