HR i skyen for alle

Mandagens seminar på SAPs Business Week viste hvordan nettskyen kan gjøre hverdagen enklere for HR-avdelingen og virksomhetens ansatte. 

SAP-selskapet SuccessFactors leverer HR-løsninger i skyen. Dette er programmer som er enkle å bruke. Virksomheter kan kjøpe alt de trenger, eller enkeltstående moduler. Løsningene omfatter alt fra standard HR-systemer, programmer for analyse og rekruttering til talentstyring og interne, sosiale kanaler.  

Thomas Otter, produktsjef i SuccessFactors, viste tilhørerne hvordan HR-programmer i skyen kan gjøre hverdagen enklere. 

– Når man implementerer lokale teknologiløsninger kan det gjerne ta 3-4 år fra et behov oppstår, til man faktisk får rullet ut løsningen som møter dette behovet. Med SuccessFactors’ skyløsninger er dette kortet ned til kun fem til seks måneder, forteller han.  

Kunden vil som regel også få gitt innspill til løsningen underveis, slik at man sikrer at funksjonaliteten samsvarer med behovet. 

– Utrullingen er enkel i både store og små virksomheter, og vi tar integrering mot andre systemer på alvor, sier Otter. 

Målet er raske og smidige prosesser.Brukerne i virksomheten får opp løsningen i form av et enkelt grensesnitt i en nettleser. Det legges opp til selvbetjening, og ulike moduler gir ledere enkle og gode verktøy for å følge opp sine ansatte. 

– Brukervennlighet er avgjørende, sier Otter. 

– Vi jobber for å implementere beste praksiser fra hele verden i våre løsninger, men også at disse skal være godt tilpasset lokale behov. 

SAP forbindes ofte med store selskaper og store og komplekse løsninger. Otter forteller at de har mange smarte løsninger som kan passe godt for norske virksomheter – alle størrelser og typer. 

– Vår erfaring er at løsningene passer godt også i mindre virksomheter. Programvare som en tjeneste er som regel enklere å implementere, og det er en av grunnene til at vi har gjort suksess hos mindre virksomheter helt fra begynnelsen, avslutter Otter.