Nordens beste SAP-prosjekter

Oslo, 25. november 2013 – Ni nordiske virksomheter får heder i SAP Nordic Quality Award 2013. Tre av disse er norske. Gullvinnerne er finske Millog, svenske Smurfit Kappa og DONG Energy fra Danmark. 

Prisen deles ut i kategoriene små, mellomstore og store installasjoner, og det kåres en gull-, sølv- og bronsevinner i hver kategori. De norske prosjektene som får hederlig omtale er Statoil ASA støttet av SAP Consulting, Orkla Shared Services støttet av Ciber og Statkraft støttet av SAP Consulting.

Utmerkelsene anerkjenner de som har realisert store forretningsverdier ved god implementering av SAP-løsninger. Utdelingen skal også hedre partnerne. Nominasjonene har blitt vurdert av en jury med syv personer, inkludert en ekstern dommer fra konsulentselskapet HerbertNathan & Co. Prosjektene måles opp mot SAPs ti kvalitetsprinsipper, som blant annet omfatter:

 • Kvalitet, kostnad og implementasjonstid
 • Ansatt-engasjement og god brukeropplevelse 
 • God prosjektledelse, risiko- og endringsledelse
 • Leveranser som svarer på viktige forretningsmål

Alle vinnerne har satt tydelige mål om å oppnå forretningsfordeler. De har vist sterkt eierskap til prosessen og suksess. Prosjektmetodologi varierer fra standardiserte forenklingsmetoder til smidige metoder for utvikling av nye løsninger eller videreutvikling av eksisterende. 

Prosjektene omfatter alle typer SAP-løsninger. I kategoriene små og mellomstore prosjekter var det mange nye it-områder, som mobile løsninger for ansatte på farten, eller SAP HANA som har forbedret og gjort forretningskritisk rapportering raskere. De store prosjektene handlet ofte om utvidelse eller modernisering av omfattende SAP-plattformer for å støtte utvidede eller nye forretningskrav. 

Prisen har blitt delt ut siden 2008, og belønner prosjekter på globalt, regionalt og lokalt nivå. Gullvinnerne går videre til EMEA Quality Award. Vinnerne av denne kåringen offentliggjøres i begynnelsen av 2014.
Vinnerne i Nordic SAP Quality Award 2013 er:

Vinnerne i Nordic SAP Quality Award 2013 er: 

Små: 

 • Gull: DONG Energy A/S, Danmark – støttet av SAP Consulting og Syclo 
 • Sølv: Orkla Shared Services, Norge – støttet av Ciber 
 • Bronse: Statkraft AS, Norge – støttet av SAP Consulting

Mellomstore: 

 • Gull: Smurfit Kappa Group, Sverige – støttet av Implema AB 
 • Sølv: Statoil ASA, Norge – støttet av SAP Consulting 
 • Bronse: YIT Oy, Finland – støttet av SAP Consulting

Store: 

 • Gull: Millog Oy, Finland – støttet av Atos 
 • Sølv: Hartwall Oy, Finland – støttet av CapGemini 
 • Bronse: Wärtsilä, Finland – støttet av Accenture

For ytterligere informasjon, kontakt: 

Susanne Kapfer

Director Integrated Communications, SAP Nordics & Baltics

Telefon: +46 (0)8 587 700 00
Mobil: +46 (0)733 587 798

susanne.kapfer@sap.com

Brit Ingvild Holmem

For SAP

Mobil: 90643115

bih@iteo.no