Store konkurransefordeler ved prediktiv analyse

En ny undersøkelse fra SAP viser at nær ni av ti mener at programvare for prediktiv analyse gir dem konkurransefordeler.

Undersøkelsen er utført blant selskaper i Storbritannia og USA.
Dette er noen av hovedfunnene i undersøkelsen: 

  •  Over 60 prosent sier at prediktiv analyse er en prioritert investering for organisasjonen, mens nærmere 80 prosent mener prediktiv analyse er en viktig investering i løpet av de neste fem år 
  • Nær 95 prosent har sett en økning i datavolumet i løpet av det siste året 
  • De som har kjøpt løsninger for prediktiv analyse sier det raskt betaler seg. Tre av ti mener de har hatt «stor positiv innvirkning» fra prediktiv analyse på under et halvår, mens over halvparten rapporterer positiv innvirkning i løpet av seks til ni måneder etter utrulling
  • Virksomhetene sier at de bruker prediktiv analyse for å skape nye muligheter heller enn å redusere risiko 
  • Det mest verdifulle ved bruken av denne type analyse er å forutse kundenes behov og markedstrender 

–Nordiske virksomheter er ofte først med å ta i brukt nye IT-verktøy. Mange ledere ser at de kan få større innsikt ved å analysere store data, med de har ikke innsett hvilke muligheter prediktiv analyse gir for forretningsutvikling. Når virksomheter får grep om analyse av relevante rådata er det kort vei fra historisk til prediktiv analyse. Forretningsverdien er enorm, sier Mattias Bolander, nordisk ansvarlig for SAPs analyseprodukter. 

 –Her er et eksempel: Hvis en økonomisjef kunne beregne likviditeten og fremtidige kostnader for produksjon, kunne selskapet spare millioner på å forberede seg på fremtiden. Prediktiv analyse gir store muligheter for økt lønnsomhet, sier Bolander.

Klikk her for å lese hele pressemeldingen på engelsk.

Klikk her for å laste ned sammendrag av undersøkelsen.