Banker utfordres av nye rapporteringsregler

Innen 1. juli må norske banker etterleve nye rapporteringsregler fra Den europeiske banktilsynsmyndighet (European Banking Authorities, EBA). Dette gir kort tid på å implementere den riktige teknologien.

SAP svarer på utfordringen ved å lansere en raskt implementerbar løsning som integrerer rapporteringsprosessene i International Financial Reporting Standards (IFRS) og Financial Reporting (FINREP). Dette gjør at bankene vil kunne oppfylle kravene fra EBA, og operere i tråd med nye regler i løpet av få uker.

SAPs eksperter har samarbeidet med Deloitte Consulting for å sikre FINREP- og IFRS-støtte i programvaren. Løsningen gir kunder over nærmere 50 av de 65 FINREP-malene og pre-konfigurert innhold for IFRS grupperapporter. Dette støtter bankene i å handle i samsvar med rapporteringskravene i IFRS og FINREP, og sparer tid. Programvaren er en pre-konfigurert løsnings- og tjenestepakke som raskt implementeres i samarbeid med SAP Services eller SAP-partnere, og gjør overgang til nye regler enklere og gir veiledning til korrekt IFRS-rapportering.

– Norske banker må snu seg raskt for å kunne etterleve nye regler innen 1. juli. Omleggingen krever at man har gode it-systemer og programvare som støtter prosessene og nye rutiner. Denne løsningen gjør at man raskt kan få kontroll på de nye rapporteringskravene gjennom god programvare. Da går det med mindre tid og færre ressurser på å svare på endringene, sier Michael R. Østgaard, norgessjef i SAP.

Les fullstendig pressemelding på engelsk her.

Kontakt:
Brit Ingvild Holmem, 

for SAP 

90643115 / bih@iteo.no