Banker utfordres av nye rapporteringsregler

Innen 1. juli må norske banker etterleve nye rapporteringsregler fra Den europeiske banktilsynsmyndighet (European Banking Authorities, EBA). Dette gir kort tid på å implementere den riktige teknologien.

OsloSAP svarer på utfordringen ved å lansere en raskt implementerbar løsning som integrerer rapporteringsprosessene i International Financial Reporting Standards (IFRS) og Financial Reporting (FINREP). Dette gjør at bankene vil kunne oppfylle kravene fra EBA, og operere i tråd med nye regler i løpet av få uker.

SAPs eksperter har samarbeidet med Deloitte Consulting for å sikre FINREP- og IFRS-støtte i programvaren. Løsningen gir kunder over nærmere 50 av de 65 FINREP-malene og pre-konfigurert innhold for IFRS grupperapporter. Dette støtter bankene i å handle i samsvar med rapporteringskravene i IFRS og FINREP, og sparer tid. Programvaren er en pre-konfigurert løsnings- og tjenestepakke som raskt implementeres i samarbeid med SAP Services eller SAP-partnere, og gjør overgang til nye regler enklere og gir veiledning til korrekt IFRS-rapportering.

– Norske banker må snu seg raskt for å kunne etterleve nye regler innen 1. juli. Omleggingen krever at man har gode it-systemer og programvare som støtter prosessene og nye rutiner. Denne løsningen gjør at man raskt kan få kontroll på de nye rapporteringskravene gjennom god programvare. Da går det med mindre tid og færre ressurser på å svare på endringene, sier Michael R. Østgaard, norgessjef i SAP.

Les fullstendig pressemelding på engelsk her.

Kontakt: 
Brit Ingvild Holmem,

for SAP

90643115 / bih@iteo.no

Om SAP

Som markedslederen innen forretningsprogramvare hjelper SAP virksomheter av alle størrelser og innen alle bransjer til å bli bedre. Fra administrasjon til styrerom, lager til kasse, kontor til mobil enhet – SAP hjelper mennesker og organisasjoner til å jobbe bedre sammen og med å bruke forretningsinnsikt mer effektivt for å ligge foran konkurrentene. SAPs applikasjoner og tjenester gjør det mulig for mer enn 253500 kunder å drive lønnsomt, tilpasse seg endringer og oppnå bærekraftig vekst. SAP er børsnotert i Frankfurt og på NYSE. Se www.sap.com/norway for mer informasjon.

Relatert / Kontaktpersoner

Susanne Kapfer


Pressekontakt

Director Communications, Nordic & Baltic region

susanne.kapfer@sap.com

+46 (0)8 587 72798