Engasjerer kunder i skyen

SAP oppdaterer skyløsningen ”Cloud for Customer”. Dette sikrer selgere, kundestøtte og markedsførere bedre mulighet til å ta et helhetlig grep om sine kundekontakter og skape sterkere relasjoner gjennom engasjement.

Dette skjer blant annet med nye funksjoner for mobilitet og i-minne-baserte analyse, slik at alle avdelinger kan få bedre informasjon og engasjere kunder på nye måter.

Oppdateringen inneholder funksjoner for prediktiv analyse, mobil tilgang til data uavhengig av tilgjengelige apper, og smart integrasjon av SAP Cloud for Customer i skybaserte HR-systemer og vanlige forretningssystemer. Dette kommer medarbeidere som har direktekontakt med kundene til gode, og støtter også salg, service, markedsføring m.m.

Samtidig lanserer SAP bransjetilpasset støtte for detaljhandel og teknologivirksomheter, slik at de enklere kan hjelpe partnere å håndtere sluttkunden.

Hele pressemeldingen på engelsk er tilgjengelig her. 

Kontakt:

Brit Ingvild Holmem, 

for SAP

90643115 / bih@iteo.no