Kun fornybar energi i SAPs nettskyer

Alle SAPs datasentre og anlegg skal fra nå av utelukkende forsynes med fornybar energi.

OsloNyheten presenteres i den ferske rapporten 2013 SAP Integrated Report. Selskapets årsrapport integrerer både finansielle resultater og bærekraftsrapportering. I rapporten kommer det frem at selskapets energieffektivitet holdt seg stabil i 2013, mens utslippene av CO2 økte med 12 prosent. De økte utslippene henger sammen med at stadig flere kunder kjører sin programvare i selskapets nettskyer. Dermed øker også SAPs klima-avtrykk ved at man tar over tjenester som tidligere var i andre datasentre
– Overgangen til en forretningsmodell med leveranser via skyen har økt CO2-utslippene våre. Vi er et selskap som har en forpliktende bærekraftsstrategi, og da er det naturlig at vi må ta grep for å bøte på dette. Jeg er veldig glad for at selskapet fra nå kun skal bruke fornybar energi i datasentrene, og tror også at dette kan være med på å gjøre oss mer attraktive som programvareleverandør, sier norgessjef i SAP, Michael R. Østgaard.

I årsrapporten finner du også en rekke andre fakta om selskapet, som:

SAPs CO2-utslipp og investeringer i Livelihoods Fund, som planter trær og driver ulike prosjekter for ren energi.

89 prosent av SAPs ansatte er enige i at SAP bør ha bærekraft som en strategisk prioritering.

Prosentandelen av ansatte kvinner i selskapet økte noe i 2013, antallet kvinnelige ledere økte også noe.

Les mer i pressemeldingen på engelsk.

Pressekontakt:

Brit Ingvild Holmem, for SAP

bih@iteo.no / 90643115

Om SAP

Som markedslederen innen forretningsprogramvare hjelper SAP virksomheter av alle størrelser og innen alle bransjer til å bli bedre. Fra administrasjon til styrerom, lager til kasse, kontor til mobil enhet – SAP hjelper mennesker og organisasjoner til å jobbe bedre sammen og med å bruke forretningsinnsikt mer effektivt for å ligge foran konkurrentene. SAPs applikasjoner og tjenester gjør det mulig for mer enn 253500 kunder å drive lønnsomt, tilpasse seg endringer og oppnå bærekraftig vekst. SAP er børsnotert i Frankfurt og på NYSE. Se www.sap.com/norway for mer informasjon.

Relatert / Kontaktpersoner

Susanne Kapfer

Pressekontakt

Director Communications, Nordic & Baltic region

susanne.kapfer@sap.com

+46 (0)8 587 72798