Microsoft og SAP utvider samarbeidet

Nyhetene omfatter tre hovedområder:

  • Forretningskritiske SAP-programmer sertifiseres for Microsoft Azure 
  • Bedre samkjøring mellom SAP-programmer og Microsoft Office, inkludert full samkjøring av SAP BusinessObjects BI-løsning og Microsofts Power BI-løsning 
  • Utvidet utvikling og støtte for SAP-apper for Windows og Windows Phone 8.1

SAP-programmer på Microsoft Azure 

Innen utgangen av andre kvartal 2014 skal Microsoft og SAP støtte følgende programmer på Microsoft Azure: SAP Business Suite-programvare, SAP Business All-in-One-løsninger, SAP Mobile Platform, SAP Adaptive Server Enterprise (SAP ASE) og utviklerversjonen av SAP HANA. I tillegg skal kunder og utviklere kunne rulle ut flere prekonfigurerte SAP-løsninger på få minutter direkte i Azure med SAP Cloud Appliance Library-verktøyet.

Alle SAP-kunder vil kunne bruke Azures modell med betaling for faktisk bruk, og slik kunne redusere kostnader. Kunder kan enkelt bruke funksjonaliteten i Azure for å støtte SAP-løsninger og skalere opp kapasitet raskt ettersom behovene endrer seg, og kun betale for det man bruker.

Programmer som snakker bedre sammen 

Løsningen der Excel og SAP BusinessObjects BI-løsninger integreres gjennom Microsofts Power BI-løsning blir nå tilgjengelig for alle kunder. Microsoft og SAP lover også større samkjøring mellom programmer og plattformer med ny versjon av SAP Gateway for Microsoft.

Mer mobilsamarbeid 

Microsoft og SAP går sammen til markedet med mobilapper fra SAP for Windows og Windows Phone 8.1. Det nye appene administreres og sikres gjennom SAP Mobile Secure-porteføljen eller Windows Intune. Flere av de nye løsningene vil vises frem på SAPPHIRE NOW, som arrangeres i Orlando i begynnelsen av juni.

Les mer i pressemeldingen på engelsk her.