SAP vokste på i-minne og sky i Norden i 2014

SAP offentliggjorde i dag sine resultater for 2014 og fjerde kvartal.

Nordensjef i SAP, Jan Thorell, kommenterer resultatene i Norden som følger:

–Resultatene viser en tydelig endring mot at nordiske selskaper investerer i sky-baserte løsninger og programvare som gir sanntids-informasjon og muliggjør raske beslutninger. SAP i Norden kan vise til tidenes omsetning på programvare og programvarerelaterte tjenester, med tosifret vekst. I-minne-plattformen SAP HANA og SAPs skyløsninger er de raskest voksende løsningsområdene.

Disse to står for mer enn halvparten av SAPs omsetning innen programvare og programvare-relaterte tjenester i Norden.

–Etterspørselen hos eksisterende og nye kunder viser at vår strategi om å gjøre forretningsprogramvare enklere å bruke, implementere og administrere slår an. Det gir fordeler for både it-sjefen og avdelingslederen. Jeg tror vi vil se at kundene omfavner SAP cloud og SAP HANA enda mer i 2015, særlig i kundeintensive bransjer som finans og detaljhandel, sier Jan Thorell.

SAPs norgessjef, Per Haakon Lomsdalen, kan bekrefte at utviklingen i Norge går i samme retning som i Norden.

– I fjerde kvartal satte vi rekord i programvaresalget. 2014 var også året da SAP HANA fikk et gjennombrudd i Norge, omsetningen har økt med nærmere 500 prosent fra forrige år. Store, norske selskaper setter i-minneplattformen i sentrum av sine forretningssystemer og ser dette som en strategisk viktig investering, sier Lomsdalen.

–I SAP Norge skal vi fortsette endringsreisen vi er i gang med, der samarbeid med partnere skal styrkes ytterligere og vi skal levere mer verdi til alle typer avdelinger i norske virksomheter. De trenger programvare som løser konkrete utfordringer og gjør hverdagen enklere, for eksempel for økonomiavdelingen, HR-avdelingen eller logistikk-avdelingen, legger han til.

Les pressemeldingen på engelsk her.