Norsk seilsport i innovasjonsprosjekt med SAP

Oslo – 20. mars 2015 – SAP og Norges Seilforbund gir nå seilsporten helt nye muligheter med innovativ teknologi på laget. Med sitt store engasjement for seilsporten, har den globale softwareleverandøren SAP inngått en samarbeidsavtale med Norges Seilforbund om levering av resultatservice og tracking. SAPs seilasløsninger (SAP Sailing Analytics) hjelper seilerne med å forbedre deres prestasjoner, gjøre det enklere for tilskuerne og fansen å følge med samt levere sanntidsdata og bakgrunn for analyser til seilere, tilskuere, media og kommentatorer.

GPS tracker-teknologi forbedrer seilsporten

SAP vil forbedre Sejlsportsligaens kapsejladser ved hjelp av GPS tracker teknologi og SAP Sailing Analytics (videoklip: SAP Sailing Analytics – How it works-1:44 min). Ved å analysere GPS-data sammen med integrerte vindmålinger fra sensorer ute på sjøen, gir SAP Sailing Analytics seilerne verdifull informasjon som f.eks. plassering, gjennomsnittshastighet, tilbakelagt disanse, avstand til vinner og tapt og vunnet tid per heat. All denne informasjonen gir seilerne muligheten for å optimalisere strategien før neste heat. SAPs analyseprogrammer gjør også seilsporten mer levende for tilskuere og fans som bedre kan følge aktivitetene på fjorden via live oversikt og 3D-visualiseringer både på mobiltelefon og skjermer. Stillingsoversikter og 3D- visualiseringer oppdateres i sanntid og gir kommentatorer og andre muligheter for umiddelbar analyse av hva som skjer ute på sjøen og formidle utviklingen i konkurransen.

SAP støtter også selve logistikken og den operationelle siden ved at stille SAPs Race Committee App til rådighet.

SAPs løsning på resultatservice innebærer at resultater og lagstilling blir oppdatert automatisk så snart båtene krysser målstreken. ”Vi er stolte av å ha inngått en samarbeidsavtale med SAP om leveringen av resultatservice og tracking. Det gir oss en fantastisk mulighet for å eksponere oss på alle elektroniske platformer. Seilasene blir mer synlige og tilgjengelige fordi alle har tilgang til en liveopplevelse,” sier Espen Guttormsen Generalsekretær i Norsk Seilforening.

SAPs store satsning på å forandre sports- og underholdningsbransjen (SAP Fan Experience) ved å engasjere fans, lag og ligaer på en måte man ikke har sett tidligere, spenner fra lag til regattaer og inkluderer partnerskap med bla Extreme Sailing Series, Sailing Team Germany og det danske SAP Extreme Sailing Team samt Kieler Woche og andre store regattaer.

“SAP har mange års erfaring med å levere innovative løsninger som forbedrer prestasjoner og opplevelsen av seilsporten. Vi vet at løsningene har gjort stor forskjell for utøvere i andre land, tillegger Per Haakon Lomsdalen, Country Manager SAP Norge.

Fakta om Norges Seilforbund (NSF)

Norges Seilforbund ble stiftet 1. februar 1970 under et konstituerende Seilting i Oslo Militære Samfunn. Seilsport ble imidlertid utført i lang tid før forbundets stiftelse, og vi har nedtegnelser som viser at de første seilregattaer i Norge fant sted helt tilbake til 1850-årene. De første seilforeningene ble stiftet på 1860-tallet. Kongelig Norsk Seilforening fungerte som landsforbund inntil Norges Seilforbund ble stiftet. H. K. H. Kronprins Harald var forbundets første formann og 37 seilforeninger var tilsluttet forbundet i 1970.

Norges Seilforbund er tilsluttet Norges Idrettsforbund og Norges Olympiske Komité, Nordisk Seilforbund, European Sailing Federation (Eurosaf), International Foundation for Disabled Sailing (IFDS) og International Sailing Federation (ISAF).

Seiltinget er forbundets øverste myndighet og det arrangeres hvert annet år. Der velges styre og komiteer for en toårsperiode. Seilforbundet  har tilsluttet 117 seilforeninger, 14 særkretser og ca 40 klasseklubber. Til sammen har Seilforbundet  litt i underkant av 30.000 medlemmer. Administrasjonen har sine kontorer i Idrettens Hus på Ullevål Stadion.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Jørgen Aschjem: Markeds- og kommunikasjonsansvarlig NSF
Mail: jorgen.aschjem@seiling.no mobil: 924 39 067