Nytt om navn: Livredder og finanssjef til SAP Norge

SAP Norge ansetter ny leder for bank, forsikring og finans. Merethe Olafsen har fartstid fra flere av verdens mest kjente programvareselskap og skal støtte SAPs forhandlere og kunder med løsninger som gir flere muligheter og færre problemer.

SAP Norge ansetter en erfaren rådgiver og løsningsselger for sine forhandlere og kunder innen finansnæringen. Merethe Olafsen tar med seg nær ti års erfaring fra store virksomheter når hun nå skal bidra til at SAP i Norge vinner markedsandeler innen bank, finans og forsikring med programvareløsninger som forenkler og forbedrer.

Hun kommer fra en forretningsutviklingsrolle innen finans fra CapGemini. Før dette jobbet hun med salg av avanserte forretningsprogramvare-løsninger for både SAS Institute og IBM. Andre salgsmeritter spenner fra biler til konferanseopplegg og personlige velværeprodukter i handelsnæringen. I studietiden var hun også svømmeinstruktør i Norges Livredningsselskap. Olafsen har en Master of Science i Management fra Handelshøyskolen BI.

– Det har vært spennende å se den endringen SAP har vært gjennom, og gøy å se de mange mulighetene selskapet nå tilbyr kunder av alle størrelser og typer. Jeg har stor tro på den retningen den lokale virksomheten tar, og ser at man er godt rustet for å hjelpe kundene takle en konkurransesituasjon som forandrer seg nærmest daglig. Jeg ser frem til å hjelpe kundene øke sin konkurransekraft med enklere forretningsdrift, mindre kompleksitet og bedre evne til å tilby de smarteste og mest robuste løsningene, sier Olafsen.

– Merethe kjenner jeg godt, og jeg har ønsket å få henne inn i SAP helt siden jeg overtok ansvaret i fjor sommer. Hun evner å bygge tillitt hos sine kunder med gode råd og fornuftige løsninger som gir rask avkastning på investeringer, sier norgessjef i SAP, Per Haakon Lomsdalen.

– Når man skal lede vår innsats mot en så kompleks og konstruktivt krevende næring som finanssektoren må vi ha en rådgiver som strekker seg langt for å gi kundene verdien de forventer. Våre forhandlere og kunder er i trygge hender nå, og vil erfare at vi har løsninger som adresserer de fleste utfordringer og muligheter som nevnte næring sitter på, legger han til.