Ariba tar menneskerettigheter opp i skyen

Verdens største B2B e-handelsnettverk tar opp kampen mot tvangsarbeid og menneskehandel.

Det har vært jobbet for menneskerettigheter i århundrer. Allikevel finnes det fortsatt menneskehandel og tvangsarbeid over hele verden. Risikoen for mange virksomheter er at dette skjer i deres globale forsyningskjede.

Det globale skybaserte handelsnettverket Ariba har inngått samarbeid med organisasjonen Made in a Free World. Sistnevnte råder over den mest omfattende databasen over tvangsarbeid. Sammen skal de hjelpe virksomheter å synliggjøre, oppdage og forhindre brudd på menneskerettighetene.

– Sammen kan Ariba og Made in a Free World levere et kraftig verktøy. Mer enn 1800 virksomheter i 190 land bruker Aribas skybaserte nettverk. Dette omfatter 76 prosent av verdens største offentlige selskaper i Global 2000 oversikten. Made in a Free World sin FRDM@-database er den mest omfattende registreringen av tvangsarbeid og menneskehandel. Dermed kan vi bidra til å gjøre noe med et av vår tids aller største utfordringer, sier Charlotte Wedell-Neergaard, Nordic Sales Director, Procurement & Cloud i SAP. Ariba har vært eid av SAP siden 2012.

Det estimeres i dag å være mellom 20 og 30 millioner tvangsarbeidere i virksomheters globale forsyningskjede. Lovgivende organer og forbrukere forlanger i stadig større grad gjennomsiktighet i virksomheter, både når det gjelder arbeidernes lønn og arbeidsforhold.

– Tvangs- og barnearbeid finner sted over hele verden. Dette ønsker vi å gjøre noe med. Vi lever i en digitalt forbundet og datadrevet økonomi, og vi har verktøyene og informasjonen som skal til for å avdekke og gjøre en slutt på tvangsarbeid og menneskehandel, sier Justin Dillion, grunnlegger og CEO i Made in a Free World. Organisasjonen består av et nettverk av personer, grupper og virksomheter som jobber for menneskerettigheter og frihet.

Ariba® Network er en skyløsning som innehar over 16 år med transaksjoner, relasjoner og annen samfunnsmessig innhold og informasjon. Made in a Free Worlds FRDM-database kartlegger innhold i utallige produkter og tjenester, helt ned til råmaterialer og arbeidsstyrke. Sammen gir det virksomheter innsikt og gjennomsiktighet som kan brukes til å:

  • vurdere deres investeringer og forsyningskjede opp mot FRDM-database og få innsikt i områder hvor det kan være risiko for tvangsarbeid
  • rette oppmerksomhet mot fremtidige risiko ved å sammenligne mange forskjellige inputs som blant annet leverandørenes ytelser, betalingshistorikk mm.
  • identifisere alternative kilder til leveranser hvor det er gjennomsiktighet og rettferdig arbeidsvilkår
  • få adgang til kategorispesifikke metoder for å oppdage tvangsarbeid samt få skissert opp hvordan problemet kan avskaffes

For ytterligere informasjon om Ariba og Made in a Free World, klikk her.

Om Ariba, et selskap eid av SAP

Ariba er hele verdens forretningsnettverk. Ariba forener ledende skybaserede applikasjoner til virksomheter med verdens største nettbaserte handelssamfunn. Det gir virksomheter mulighet til å oppdage og samarbeide med et globalt nettverk av partnere. Som bruker av Ariba® Network kan virksomheter av enhver størrelse komme nærmere deres handelsforbindelser hvor som helst, til enhver tid og fra enhver applikasjon eller enhver enhet for å kjøpe og selge, samt administrere deres penger mer hensiktsmessig og effektivt. Virksomheter over hele verden bruker Ariba Network for å forenkle virksomhetenes innbyrdes handel og for at utnytte de fordeler og resultater som det fører med seg. For mer informasjon, gå til www.ariba.com