Følg Tutta med SAP-app

Under Solheim Cup 2015 kan du følge Tuttas resultater på golfbanen på en ny måte. Den offisielle appen for Solheim Cup 2015 gir golfinteresserte en helt ny opplevelse av spillet. Turneringen holdes på Golf Club St. Leon-Rot i Tyskland 18.-20. September. Suzann «Tutta» Pettersens deltakelse under turneringen ble bekreftet tidligere denne uken.

Appen, som er laget av SAP og bruker SAP HANA, gir fansen interaktiv tilgang til informasjon om turneringen, som resultater i sanntid, lag- og spillerprofiler, detaljerte oversikt over området turneringen holdes på, med mer. Slik kan tilskuere sørge for å være informert, underholdt og involvert i de tre dagene turneringen varer. I årets Solheim Cup konkurrerer Europas beste kvinnelige golfere mot de 12 beste kvinnelige spillerne fra USA.

–Med denne appen kan vi bringe Solheim Cup nærmere golf-fans, blant annet de som vil følge Suzann Pettersen på golfbanen i Tyskland i sanntid fra Norge, sier Per Haakon Lomsdalen, norgessjef i SAP.

SAP er offisiell teknologipartner for turneringen, som er blant de mest prestisjefylte turneringene i kvinne-golfen. Appen gir også sanntidsinnsikt for seere som følger turneringen på tv, ved å gi bedre tv-grafikk, f.eks knyttet til ball-bane, avstand mellom ballen og hullet, vindforhold med mer. Detaljerte sammenligninger av spillernes prestasjoner skal sette en ny målestokk for seervennlige analyser i golf-verdenen.

De som er tilstede for å se turneringen kan se hva Big Data og analyser kan gi av opplevelser ved å delta på “Longest Drive”. Dette er en interaktiv demo som viser hvordan data fra kroppsnær teknologi og sensorer samler informasjon om avstand, kraft og effektivitet, som gir nye typer innsikt.

–Vi venter hundre tusen besøkende til arrangementet på St. Leon-Rot Golf Club. I tillegg til et sportsarrangement i verdensklasse vil fansen kunne oppleve og aktivt bidra i en fullt digital fan-opplevelse. Det er svært spennende å se hvordan digital teknologi endrer tilskueropplevelsen, sier Eicko Schulz-Hanßen, daglig leder ved St. Leon-Rot Golf Club.

Mobilappen for Solheim Cup 2015 kan lastes ned på Apple App Store eller Google Play Store