Nytt om navn: Norske hoder til nordiske jobber

Stefano Holguin skal lede SAPs nordiske innovasjonssatsning og Eddie A. Lie blir nord-europeisk leder for mobilitet. Dette er første gangen nordmenn får nordiske roller i selskapet. – Dette skyldes svært gode lokale resultater det siste året, sier norgessjef Per Haakon Lomsdalen.

Bransjeveteranene Stefano Holguin og Eddie A. Lie kommer henholdsvis fra HP og IBM og er hentet til SAP for å styrke selskapets nordiske satsning på innovasjon og mobilitet. De to nye SAP-lederne skal løse jobben fra SAPs kontor på Lysaker, Stefano Holguin som nordisk direktør for innovasjon og Eddie A. Lie som direktør for mobilitet i Nord-Europa.

SAP har vært kjent for sin ERP-programvare, men har over de siste årene blitt et helhetlig programvarehus som dekker alt man trenger innen programvare for enklere og mer effektiv drift av virksomheter. In-memory-teknologien SAP HANA har blant annet blitt drivkraften bak en rekke løsninger som gir analyser og forretningsinformasjon som alltid oppdateres i sanntid. Samtidig retter man teknologien mer mot spesifikke bransjer eller ulike funksjoner i virksomheten, slik at man kan løse og forbedre de konkrete utfordringer ansatte møter i hverdagen.

– Vi har en rekke dyktige ledere i it-Norge, men det er ikke like ofte vi ser at de blir rekruttert i strategiske nordiske stillinger, slik disse to nå har blitt. De har på ulike måter vist at deres ekspertise, erfaring og engasjement vil bli en styrke for SAPs nordiske satsning og løse kundens utfordringer på sine områder, sier norgessjef Per Haakon Lomsdalen, som har vært sentral i rekrutteringsprosessen.

Stefano Holguin kommer fra Hewlett-Packard (HP), hvor han har ledet selskapets programvaresatsning i Norge, Finland og Baltikum i to år. Tidligere har han blant annet hatt sentrale stillinger i IBMs programvaredivisjon, og tar med seg over 20 års allsidig erfaring fra bransjen. Holguin tiltrådte stillingen i starten av august.

– Jeg brenner for teknologi som løser reelle forretnings-utfordringer. SAP er en innovasjonsdriver med teknologi som gjør nettopp dette. Det skal bli en fryd å sikre større utbredelse for SAP HANA og den uslåelige programvareporteføljen for øvrig i det nordiske markedet, sier Holguin.

Eddie A. Lie begynner i SAP fra 1. oktober. Han kommer da fra ulike lederstillinger i IBM Software i Norge, og har lang erfaring som rådgiver knyttet til mobile løsninger. Som direktør for mobilitet i Nord-Europa vil han ha ansvar for å utvikle og styrke mobility-satsningen regionen.

– Mobile løsninger er fremdeles i en tidlig fase, både i modenhet og utbredelse. Vi vil se en kraftig vekst og utvikling i årene som kommer. Jeg kommer inn i en organisasjon som er godt posisjonert for å ta del i denne veksten i Norden og Nord-Europa, med en svært kompetent organisasjon og en ledende programvare-portefølje. Muligheten til å være med å utvikle dette videre kunne jeg ikke la gå fra meg, sier Eddie A. Lie.