Nytt om navn: Ny nordisk skysjef

SAPs skyportefølje i Norden samles under Mikael Schwarzmans ledelse.

Svenske Mikael Schwarzman tar over det nordiske ansvaret for alle SAPs skytjenester: Infrastruktur, plattformer og programvare. Han kommer senest fra Oracle der han hadde nordisk ansvar for business intelligence og var salgssjef for CRM. Han inngår i SAPs regionale ledergruppe og rapporterer til leder for Norden og Baltikum, Jan Thorell.

SAP opplever stor interesse for sine skyløsninger og har vokst med tresifrede prosentantall på området siden 2014. SAP er i dag den nest største aktøren i skymarkedet med 82 millioner brukere på verdensbasis. Selskapets løsninger dekker alt fra SAP HANA Enterprise Cloud som består av en komplett løsning med nettverk, servere, lagring, virtualisering og databaser, til SAP HANA Cloud Platform som kommer med en applikasjonsplattform, integrasjon og mobilapplikasjonsutvikling, og støtte for big data og tingenes internett. Innen programvare som en tjeneste tilbys for eksempel løsninger for HR (SAP SuccessFactors), innkjøp og forretningsnettverk (SAP Ariba, Concur og Fieldglass), og verktøy for CRM og handelsløsninger (SAP Hybris).

– En av mine viktigste oppgaver blir å sikre at våre kunder øker sin konkurransekraft med digitalisering. I så måte kommer man ikke utenom gode skybaserte tjenester, som forretningsnettverk som fornyer, forbedrer og forenkler prosesser og oppgaver for alle avdelinger, sier Schwarzman.

– Nordiske virksomheter er modne i sin tilnærming til skyen. Samtidig er mange forsiktige med å flytte de mest virksomhetskritiske prosessene og har istedet valgt å tilegne seg erfaringer med ulike punktløsninger. I en slik tilværelse tror jeg kundene opplever SAP som en kvalitetstung leverandør av trygge løsninger. Vi står klare til å støtte virksomheter i alle bransjer med en trygg og kontrollert overgang til enklere og bedre systemer og løsninger. Dette er enormt givende å lede et så kunnskapsrikt team som kan levere så gode løsninger, sier Schwarzman.