Imagine Dragons, SAP og iTunes samarbeider om flyktningehjelp

Gjennom prosjektet One4 skal rockebandet Imagine Dragons, programvareselskapet SAP og iTunes/Apple samle inn penger for å hjelpe flyktningene.

Europa står overfor den største flyktningstrømmen siden andre verdenskrig, hvor behovet for humanitær hjelp både i Europa og Midt-Østen er akutt. Gjennom prosjektet One4 skal det norgesaktuelle, amerikanske rockebandet Imagine Dragons, SAP og iTunes sammen støtte hjelpearbeidet for flyktningene.

ImagineDragons ga nylig ut singelen «I Was Me», som kan lastes ned via iTunes. Apple, plateselskapet KIDinaKORNER/Interscope og Imagine Dragons gir sine inntekter fra låten til One4-prosjektet. SAP bidrar i tillegg med 10 cent per nedlastning for de første fem millioner nedlastningene. Alle inntektene blir donert til FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

– Det haster å gjøre noe med flyktningkrisen. Vi ønsker å bidra, og bestemte oss for å gå sammen med SAP og Apple for å prøve å gjøre en forskjell. Vår nye låt «I Was Me» handler om å ta tilbake livet, et budskap millioner av mennesker kan kjenne seg igjen i nå. Vi håper folk ser alvoret i situasjonen og finner en måte å hjelpe familier i nød på, enten det er ved å laste ned låten eller andre tiltak, sier Dan Reynolds, vokalist i Imagine Dragons.

Imagine Dragons vil fremføre «I Was Me» offentlig for første gang på SAP Arena i Mannheim i kveld. SAP Arena er bandets første stopp på europaturneen Smoke + Mirrors. Låten kan høres når bandet besøker Norge og Oslo Spektrum 20. oktober.

– Å bidra til en bedre verden er en del av SAPs verdier og visjon. Da en av våre ansatte kom med ideen om å bruke våre største styrker for å hjelpe, nemlig ansatte og et stort nettverk kunder, partnere og venner, var dette noe vi ikke kunne la være å iverksette. Når vi nå samler kreftene fra SAP, Imagine Dragons og iTunes i One4-prosjektet viser vi et felles samfunnsansvar som får ytterligere kraft gjennom våre nettverk, sier Robert Enslin, President i SAP Global Customer Operations.

Sangen kan kjøpes her: iTunes.com/IWasMe

Les mer i pressemeldingen på engelsk her