Nye digitaliseringsløsninger til bankene

Med SAPs Banking Services 9.0 kan bankene kjøre sin digitale forretningsmodell på én samlende plattform som leverer data i sanntid. Den nye versjonen bruker SAP HANA for å bruke data effektivt, gjøre sanntidsanalyser og legge til rette for utvikling produkter bedre tilpasset kundenes behov.

Finansnæringen har uttrykt behov for mer fleksible forretningsløsninger som strukturerer teknologitjenestene deres bedre. Lanseringen av Banking Services 9.0 gjør at bankene kan gjøre endringer basert på kunnskap de henter fra eksisterende og nye data, uansett hvor det er lagret. Raskere innovasjons-syklus gjør at nye produkter utvikles i løpet av dager i stedet for måneder og kundetilfredsheten øker.

–Ved å bli flinkere til å ta i bruk ny teknologi kan bankene bedre holde tritt med konkurransen, slik at de støtter mer personlig service og kan tilby nye tjenester, samtidig som organisasjonen drives mer effektivt, sier Per Haakon Lomsdalen, norgessjef i SAP.

–Tradisjonelle banker må tilpasse seg nye behov raskere. De kan tjene mye på løsninger for blant annet prediktive analyser, som kan gi bedre forståelse for markedet og kundens behov. Med Banking Services 9.0 får man dette i sanntid, sier Lomsdalen.

Banking Services 9.0 gjør at banker går fra å ha funksjoner i siloer til en sanntidsbasert, digitalisert forretningsmodell for kjernevirksomheten som gir en sømløs overgang til nettskyen.

Nye funksjoner i ny versjon:

  • Full oversikt over kundeinformasjon, på tvers av avdelinger
  • Automatiserte, fleksible og effektive prosesser på tvers av produkttyper
  • Etablering av én enkelt, forenklet produktportefølje som gir kortere tid til markedet og pakker som er enkle å konfigurere
  • Kreative og innovative produktpakker med fleksible prismodeller
  • Muligheten til å gjøre omfattende analyser for å støtte kundesentrerte og kontekstbaserte tilbud
  • Forenkling av planleggings- og rapporteringsprosesser med intuitivt brukergrensesnitt

Banking services 9.0 kan brukes i et skymiljø, som SAP HANA Enterprise Cloud, slik at banken får en enkel overgang til skyen.

Les hele pressemeldingen på engelsk her.