Reuters digitaliserer journalistikken for bedre dekning av presidentvalget

Nyhetsbyrået Reuters tar i bruk ny teknologi for å øke kvaliteten på dekningen av det amerikanske presidentvalget. Med bistand fra SAP skal blant annet meningsmålinger kunne analyseres raskere og rapportering bli langt mer effektiv.

SAP HANA Enterprise Cloud er motoren bak Reuters Polling Explorer. Dette er en nettløsning som fortløpende rapporterer om de siste meningsmålinger. De bruker også SAP Mobile Platform for å bygge White House Run. Denne mobilappen lar vanlige brukere simulere rollen som presidentkandidat og få et innblikk i hva valgkampen innebærer.

Digitaliseringen vil skje i rekordfart i alle bransjer de kommende årene – mediebransjen intet unntak. Teknologien endrer arbeidsmåtene til journalister, som møter ekstreme krav til å levere raskt. Kravene til rapportering basert på sanntidsdata er svært relevant, og teknologien gjør det mulig å få bedre innsikt og lage mer nøyaktige saker, selv om man har lite tid tilgjengelig. Reuters får nå et konkurransefortrinn, sier norgessjef i SAP, Per Haakon Lomsdalen.

Når Reuters Polling Explorer bruker SAP HANA kan 100 millioner svar analyseres raskt og effektivt. Resultatene gir også bedre opplevelser med White House Run når vanlige velgere kan simulere at de er presidentkandidater, og sammenligne resultatene de får med venner.

Presidentvalget er en av de viktigste nyhetssakene vi dekker i år, og data er viktig for å forstå valget, sier Daniel Mandell i Reuters Media.

Velgere stoler på god informasjon fra vår dekning for å kunne ta riktige valg. Samarbeidet med SAP gjør at vi har fått en teknologiplattform som lar våre journalister få informasjon fra store mengder data på svært kort tid, sier han.

Les mer i pressemeldingen på engelsk her.