Får nordisk ansvar for SAP

Per Haakon Lomsdalen går over i ny rolle som nordisk Chief Operating Officer (COO) i SAP fra i dag, og blir ansvarlig for virksomhetens forretningsmål i Norden og Baltikum.

Lomsdalen har vært leder for SAP Norge siden august 2014, og oppnådd svært gode resultater som ansvarlig for den norske delen av virksomheten.

Lomsdalen har de siste par årene vist svært godt lederskap, ekspertise og kunnskap om programvaremarkedet, og oppnådd svært gode resultater i Norge. Han er den ideelle kandidaten for å overta denne stillingen, og får en nøkkelrolle for å sikre at vi når vekstmålene for regionen i 2016, sier nordensjef i SAP, Martin Schirmer.

Lomsdalen tar over etter Dan Ahlstedt, som går videre til en ny rolle i SAP EMEA. Som nordisk COO rapporterer han til nordensjef Martin Schirmer og COO i EMEA, Gonzalo Benedit. Han får ansvar for de driftsmessige målene i Norden og Baltikum, inkludert oppfølging av kunder, salgsmål og resultater. Lomsdalen vil gi landssjefene operasjonell støtte i kundearbeidet, og de rapporterer tall og resultater til ham.

Jeg ser frem til å bidra til at vi fortsetter veksten og endringsreisen i SAP Norden og Baltikum. Det blir en krevende rolle, men det er veldig spennende og vil gi mange nye arbeidsoppgaver, sier Per Haakon Lomsdalen.

De viktigste punktene på agendaen for den nye COO-en er digitalisering og en fortsatt sterk satsning på skyløsninger og programvare basert på SAP HANA.

Noe av det første jeg setter i gang med er å forenkle rapporteringsstrukturer og ta en gjennomgang av strategiske planer. Dette skjer i tett samarbeid med lederne i de nordiske landene og EMEA-ledelsen, og gjør at vi kan sikre at alle avdelinger jobber mot felles mål.

Han understreker at de siste par årene som norgessjef har vært givende.

Det har vært utrolig spennende. Vi har nådd vekstmål og blitt mer synlige i markedet. Jeg tar med meg lærdom herfra inn i den nye rollen og ser frem til å kunne støtte hele Norden og Baltikum.

Lomsdalen fortsetter også i rollen som norgessjef inntil etterfølgeren er på plass.