Fullt hus på Innovation Forum

Nærmere 600 deltakere fylte salen da nordisk COO i SAP, Per Haakon Lomsdalen, ønsket velkommen til Innovation Forum 12. april. Arrangementet satte rekorder på flere måter.

600 deltakere og 33 partnere i utstillerområdet er to av rekordene. Aldri før i Norge har vi samlet så mange deltakere på en konferanse, noe som viser at digitalisering er noe som mange utfordres på i sine organisasjoner, og behovet for nok kunnskap til å planlegge og iverksette tiltak er stort.

Som IDC-analytiker Jason Andersson sa det i sitt foredrag: «2016 blir året når digitalisering får en fremtredende plass på ledergruppens dagsorden».

De fleste norske virksomheter er i startgropen på sin digitaliseringsreise. Innovation Forum var fullstappet av høydepunkter som ga innsikt og eksempler. Her er oppsummering av noen av dem:

  1. SAP Talkshow ledet av Kristian Akervold ga publikum et godt innblikk i hvordan norske virksomheter som allerede har kommet langt med digitaliseringsprosjekter jobber. Våre kunder Orkla, Vitusapotek, Frontica og Nortura snakket om sine løsninger og tanker om digitalisering innen deres bransjer.
  2. IDCs Jason Andersson rapporterte fra analyseselskapets nye undersøkelse om hvordan nordiske virksomheter tilnærmer seg digitaliseringstrenden. Få virksomheter har kommet i mål, men de fleste har digitale endringsprosesser høyt på agendaen
  3. Løsningsdemo – I tillegg til ivrige diskusjoner på partnerstandene kunne vi fremvise fremtidsrettede løsninger som digital boardroom og digital farming i vår demorigg. Rundebordsdiskusjonene var også godt besøkt
  4. Fulle parallellspor – De fire parallellsporene var fullbooket og spekket av både innsikt og kundecase. På analyse-sporet hørte deltakerne blant annet hvordan Orkla jobber med et av Europas mest komplekse BI-prosjekter. Harmoniserte data fra 40 selskaper tar innsikten til et helt nytt nivå der man kan man stille langt mer granulære spørsmål. Dette har krevet et meget kompetent internt prosjektteam og ny teknologi fra SAP. Ledelsen og fagpersoner får bedre beslutningsgrunnlag med rapporter og dashboards som oppdateres ukentlig med drill down-muligheter ned til daglige transaksjoner. Prosesser som tidligere tok uker for å sammenstille manuelt, blir umiddelbart tilgjengelig. BI-leder Stig Sjursen i Orkla beskrev det som et paradigmeskiftende prosjekt når det gjelder analyse i virksomheten
  5. Publikum trodde de skulle på foredrag om SAPs «lagringsløsninger til nye høyder». Nye høyder ble det iallfall da foredraget tok stadig nye vendinger og langt fra var ledet av en av våre eksperter, men tvert imot en standupkomiker som improviserte en ellevill historie om SAPs nye datasenter i Norge (som vi kan avkrefte at eksisterer, eller at det er planer om).
  6. Asiatisk mat og mingling avsluttet dagen – mye å snakke om etter en konferanse fylt med faglig påfyll, ideer og inntrykk!

Håper du som var på konferansen hadde en god dag og fikk med deg råd og inspirasjon hjem.

Gikk du glipp av Innovation Forum, eller fikk ikke med deg alle foredragene du ville? Ta gjerne kontakt på ann.kristin.aannerud@sap.com, så setter jeg det i kontakt med riktig person som kan gi deg mer informasjon.

Enkelte av presentasjonene kan også deles på forespørsel.

Av Ann Kristin Aannerud, SAP.