Åpner senter for digital transformasjon for nordiske virksomheter

Sammen med Apple, Hewlett-Packard, Intel og Nespresso åpner SAP nå et nordisk senter for digitalisering i København. Senteret skal være en katalysator for digital endring, hvor norske og nordiske selskaper kan utforske sine digitale muligheter og legge til rette for transformasjon. Dette er det første senteret av sitt slag i Norden.

Ifølge en ny undersøkelse ligger nordiske selskaper bak globale ledere når det kommer til digitalisering, til tross for at de kjenner til både truslene og mulighetene ny teknologi gir*. Målet for SAP Experience Center er å hjelpe norske og nordiske virksomheter med å få et nytt syn på sitt eget digitale potensial. Senteret skal inspirere og veilede ledere og beslutningstakere til å drive innovasjon og få inspirasjon til hvordan digitaliseringsreisen kan se ut ved hjelp av verktøy, metoder og prototyper som legger til rette for digital transformasjon.

Nordisk teknologidirektør i SAP, Jesper Schleimann, forklarer intensjonen med senteret slik:

– Vi ønsker å inspirere. Dette er et sted hvor selskaper og organisasjoner kan møtes og legge til rette for reell endring ved å kombinere data, design og praktiske modeller. Senteret er fullpakket av digitale verktøy som vil hjelpe toppledere, mellomledere, styremedlemmer, politikere og andre beslutningstakere med å ta egen digitaliseringsprosess til det neste nivået.

En ressurs for norske virksomheter

Ifølge SAP Norges leder kommer senteret til å bli en ressurs for norske virksomheter:

– SAP Norge har samarbeidet med mange norske selskaper om digitaliseringsinitiativer. Med et senter som dette, med alle fasiliteter samlet under ett tak, kan disse initiativene bli realisert raskere. Man kan gå fra idé til noe håndfast som virksomheten kan bruke for å få større drivkraft bak den digitale transformasjonen og holde tritt med forretningsutfordringer som stadig endrer seg, sier Stefano Holguin.

Samarbeid for innovasjon

Senteret er det første av sitt slag i Norden, og er et samarbeid med Apple, Hewlett-Packard Enterprise, Intel og Nespresso. Dette viser hvordan ledende teknologiselskaper anerkjenner at samarbeid og åpne plattformer er nødvendige for å overleve i den digitale økonomien. Senteret kombinerer en rekke ulike opplevelser, og inkluderer blant annet et arbeidsverksted med 3d-printing, et Design Thinking-rom og et infinity-rom som skisserer scenarier for ulike bransjer og forretningsmodeller gjennom et interaktivt skjermoppsett. AR- og VR-løsninger inngår også i senteret.

Åpnet av dansk næringsminister

Både politikere og næringslivsledere har store forventninger til senteret. Danmarks næringsminister, Brian Mikkelsen, åpnet senteret, og deltok på det påfølgende seminaret sammen med andre fremtredende politikere, samt lederen for den danske Siri-kommisjonen, Ida Auken, som jobber særskilt med å kartlegge hvordan kunstig intelligens kan tilrettelegge for digital transformasjon og flere arbeidsplasser.

Fra Norge deltok Statoil, som fortalte hvordan de mener digitalisering vil hjelpe dem med å bedre sikkerhet, trygghet og effektivitet i sine operasjoner. Det danske industriikonet Vestas brukte også anledningen til å fortelle om sin digitale transformasjon, forteller Jesper Schleimann i SAP:

– Vestas er et godt eksempel på hvordan denne type verktøy er avgjørende for å få et nytt perspektiv på virksomheten ved hjelp av data og teknologi. De ser på hele verdikjeden rundt fornybar energi, forklarer Schleimann.

Les mer om SAP Experience Center her

SAP Digital Transformation Executive Study: 4 Ways that Leaders Set Themselves Apart, SAP Center for Business Insight and Oxford Economics, 2017.