Ny digitaliseringsbærebjelke for Hydros forretningsområde Extruded Solutions

Hydro sitt største forretningsområde Extruded Solutions er i ferd med å innføre SAPs ERP-plattform S/4 HANA. Det gir lynrask datahåndtering, sanntidsoversikt over driften og bedre beslutningsgrunnlag på tvers av virksomheten.

Vi ble fascinert av S/4 HANA og det var enkelt å velge løsningen. Den blir bærebjelken når vi fornyer virksomheten med digitalisering som virkemiddel, sier CIO Espen Falla i Hydro Extruded Solutions.

Prosessen med å velge nytt driftssystem startet da selskapet het Sapa. De trengte løsninger som støtter virksomheten i et næringsliv som fundamentalt endres av ny teknologi i den fjerde industrielle revolusjon. I høst ble virksomheten kjøpt av Norges industrigigant, og enheten gikk inn i Hydro som et av selskapets fem forretningsområder kalt Extruded Solutions. Det er denne som skal basere driften og økonomisystemene på S/4 HANA.

Vi ønsket en skyløsning som støtter vår digitale transformasjon mot det å være en sanntidsvirksomhet der ledere kan fatte beslutninger på innsikt fra avanserte analyser, sier Falla.

De første nye funksjonene i S/4 HANA rulles ut allerede i januar 2018, etter det som betegnes som en rask og smidig innførings- og integrasjonsprosess. SAP S/4 HANA vil sikre at vi reagerer raskere på endringer i markedet, enklere skreddersyr nye forretningsmodeller, reduserer driftskostnader, sikrer høyere kundetilfredshet og øker innovasjonstakten.

Det nye systemet skal sikre at vi driver virksomheten så bærekraftig som mulig. Vi ser frem til større innsikt og smarte beregningsløsninger. Minneteknologien i programvaren blir svært verdifull, sier Falla.

S/4 HANAs evne til å lagre og prosessere data i minnet på programvaren, fremfor i datavarehus, gjør at det som tidligere tok dager, nå vil skje på minutter og sekunder.

Behandlingen av våre data går fryktelig mye fortere, sier Falla entusiastisk.

SAP, som nå er en del av Hydro, har lange tradisjoner for innovasjon og er vant til å sette standarden i markedet. Det er derfor en tillitserklæring at de har valgt å bruke våre tjenester og løsninger for å møte kravene og behovene som kommer. Vi gleder oss til videre samarbeid, og til å se dem lykkes i markedet med flere nyskapende og bærekraftige produkter og tjenester, sier norgessjef i SAP, Stefano Holguin.

Løsningen innføres med bistand fra konsulenter fra SAPs globale tjenestedivisjon, og vil driftes fra et av SAPs europeiske datasenter.