SAP og Microsoft slår sammen skykreftene

SAP og Microsoft slår sammen kreftene og skal gå sammen til markedet med SAP HANA Enterprise Cloud på Microsoft Azure. Samtidig skal de implementere hverandres skyløsninger internt.

Når SAPs private skytjenester kjøres på Azure får kunder muligheten til å sette virksomhetssystemene sine med SAP S/4HANA trygt i skyen. Microsoft skal selv implementere SAP S/4HANA på Azure for å kjøre interne finansprosesser, og SAP skal flytte mer enn tolv forretningskritiske systemer til Azure. SAP Ariba bruker allerede Azure, og jobber med å utvide bruken knyttet til innkjøpsapplikasjoner. Gjennom partnerskapet skal de to selskapene samarbeide om løsninger, gå til markedet sammen og tilby felles support-tjenester for å gjøre skyen lettere tilgjengelig for kundene.

Dette er noe kundene etterspør. Svært mange er i startgropen på viktige digitaliseringsløp, og ønsker å kjøre forretningsapplikasjoner trygt i skyen. Våre private sky-applikasjoner sammen med Microsofts Azure-plattform gjør dette mulig. Få selskaper kjenner forretningsmarkedet bedre enn SAP og Microsoft, og sammen utgjør vi en kraftig og trygg enhet ut mot kundene, sier Stefano Holguin, norgessjef i SAP.

Det er en stor fordel og betydelig styrke at det nå blir mulig å kjøre SAP S/4HANA i et Microsoft Azure-miljø, sier Holguin.

Begge selskaper skal dokumentere de interne prosjektene og gi kunder råd om applikasjoner og virksomhetsarkitektur for å implementere SAP-programmer i Azure. Med SAP HANA Enterprise Cloud på Azure får kundene det beste av to verdener: Applikasjons-administrasjon og produktekspertise fra SAP og smarte skyløsninger fra Azure, inkludert Microsofts skytjenester.

Blant selskapene som ønsker samarbeidet velkommen og allerede bruker både SAP og Azure er Coca-Cola Company og Columbia Sportswear Company.

Les mer i denne pressemeldingen på engelsk