Forenkler GDPR-overholdelse med nye løsninger for håndtering av personinformasjon

SAP lanserer tre nye programvareløsninger som gjør det enklere å overholde reglene i den nye personvernforordningen (GDPR) og bygge tillit mot kunder.

General Data Protection Regulation (GDPR) trer i kraft 25. mai, med sterkere personvernrettigheter for innbyggere og besøkende i EU og konsekvenser for alle virksomheter som lagrer personlig informasjon om borgere i de gjeldende landene, inkludert Norge.

Regelverket vil også sette nye krav til forretningssystemene. SAP har nå integrert løsningene fra nylig oppkjøpte Gigya Solutions, og lanserer løsninger som hjelper bedrifter med å bli mer transparente i sin behandling av data. Løsningene støtter overholdelse av GDPR i virksomheter gjennom funksjoner som ivaretar registrering av data, innhenting av samtykke til kommunikasjon og håndtering av profiler. Løsningene kan enkelt skaleres opp ut fra virksomhetens behov.

– Vi ønsker å hjelpe virksomheter med å gjøre compliance-arbeidet tilknyttet GDPR til en verdiskapende, forretningsorientert aktivitet overfor kunder. Derfor kommer disse løsningene på et godt tidspunkt, og lanseringen er kun måneder etter overtakelsen av Gigya, sier Jonas Almstrup, nordisk ansvarlig for SAP Hybris.

Tre løsninger

SAP integrerer tre nye løsninger basert på Gigya Solutions’ teknologi i sin SAP Hybris-portefølje:

  • SAP Hybris Identity etablerer en trygg registrerings- og innloggingsprosess på nettsteder, mobilapplikasjoner og IoT-enheter. Identity fanger og lagrer kundedata på en trygg måte, laget for en personlig digital opplevelse. Optimaliserte registreringsprosesser gir flere konverteringer, mens plattformen beskytter kundene mot datatyveri.
  • SAP Hybris Consent presenterer og innhenter samtykke til vilkår, personvern, bruk av cookies og markedskommunikasjon. Samtykkehistorikk kan spores gjennom hele livssyklusen til kunden, slik at informasjonen kan synkroniseres med markedsføring-, salg- og service-applikasjoner. Kunden har full kontroll på hva hun deler, og kan når som helst trekke tilbake samtykket, se hva slags data som er lagret om henne, og slette kontoen sin om hun vil. Consent automatiserer også prosessen med å innhente nytt samtykke om bruksvilkårene endres.
  • SAP Hybris Profile samler både strukturert og ustrukturert kundeinformasjon, profilegenskaper og andre data inn i en enkel profil. All informasjonen om en kunde kan overvåkes gjennom hele kundens livssyklus. Plattformen lar bedrifter analysere data for å forutsi og optimalisere digitale opplevelser for å støtte salg- og serviceavdelinger.

Les mer i denne pressemeldingen på engelsk.