SAP går sammen med den danske IT-kjempen KMD for å flytte nordiske virksomheters ERP til skyen

Partnerskapet innebærer at KMD blir den første virksomheten i Norden som ruller ut den digitale sky-plattformen SAP S/4 HANA Public Cloud internt, samtidig som de blir partner på løsningen for å ta den ut til Norge, Sverige og Danmark.

KMD er Danmarks største IT-bedrift med 1500 kunder i inn- og utland og en årlig omsetning på 5 milliarder danske kroner. Målet med å styrke partnerskapet, etter over 15 års samarbeid, er å hjelpe kunder på det norske, svenske og danske markedet over til fullt skybasert ERP med SAP S/4 HANA Public Cloud.

KMD er de første i Norden som tar i bruk SAPs S/4 HANA Public Cloud-plattform internt i egen organisasjon, og blir samtidig de første som også tilbyr sky-løsningen til andre virksomheter på det norske, svenske og danske markedet. Det fins allerede dialog om nye prosjekter i alle tre land.

– Det er en naturlig utvikling for et selskap som KMD å rulle ut den nye digitale plattformen internt i virksomheten, sier direktør i KMD Business, Helle Huss, om partnerskapet.

– Som mange andre bedrifter arbeider vi med å digitalisere så mange av våre interne prosesser som mulig. Det minimerer manuelle prosesser, som kan frigi tid til andre ting. Med den nye digitale plattformen får vi samlet mange løsninger på ett sted, og får dermed et enklere systemlandskap. For eksempel effektiviserer vi vår tilbudsprosess med større gjennomsiktighet rundt kostnadsstruktur og profittsimulering på prosjekter. Det betyr også at vi får tilgang til de nyeste systemene og funksjonene og løpende systemoppdateringer flere ganger i året. I hele prosessen får vi samtidig viktige erfaringer som vi kan bruke i rådgivningen av kunder når de selv skal flytte til skyen, fortsetter hun.

Hos SAP merker man også et økende fokus på skyløsninger og skyplattformer både fra partnere og kunder.

– For oss er SAP S/4 HANA Public Cloud nøkkelen til fremtiden – den neste generasjonen av et komplett og intelligent ERP-system i skyen. Fullt integrerte, digitale ende-til-ende-prosesser på tvers av hele bedriften gir helt nye muligheter for innsikt, sanntids-analyse og simulering av svært store datamengder. Det at du kan ta avgjørelser basert på data som alltid er oppdatert øker medarbeidernes produktivitet, og gir en smidigere og mer effektiv måte å drive forretning og innovasjon på, sier nordensjef i SAP, Martin Schirmer, og fortsetter:

– Vi er glade for at KMD, med deres brede erfaring på det nordiske markedet, har valgt å være spydspiss i utrullingen av SAP S/4 HANA Public Cloud. De kan være en ytterligere pådriver i nordiske bedrifters digitale transformasjon.

Skyen skal styrke KMDs profil overfor private aktører

Partnerskapet passer godt inn i KMDs strategiske satsing for å utvide sin tilstedeværelse på det private markedet. KMDs forretningsenhet, KMD Business, leverer kritiske ende-til-ende-løsninger og konsulenttjenester til private virksomheter. Selskapet har de tre siste årene implementert en rekke løsninger basert på SAPs HANA InMemory databaseteknologi til både privat og offentlig sektor.

En del av avtalen innebærer at KMD gjennomgår et akselerasjonsprogram hvor SAP sertifiserer KMD Business i implementering av S/4 HANA Public Cloud hos private virksomheter.

– Partnerskapet med SAP er et viktig ledd i vårt økte fokus på private bedrifter. Vi vil bruke S/4 HANA Cloud-plattformen til å bli enda mer effektive selv, og deretter tilby plattformen til andre virksomheter for å støtte deres digitale transformasjon, sier Helle Huss i KMD Business.

Partneravtalen mellom KMD og SAP dekker Norge, Sverige og Danmark. Det er en pågående dialog om nye prosjekter i alle de tre landene.

Innovasjonssenter skal selge skyen

En del av samarbeidet blir KMDs tilstedeværelse i SAP Experience Center i København.

– SAP Experience Center er skapt for å realisere og vise bedrifters digitale transformasjon. Ved å kombinere data, design thinking og konkrete modeller kan virksomheter og organisasjoner, i samarbeid med SAP, innovere sine organisasjoner og nå sitt digitale potensial. Jeg ser frem til at KMD blir en del av senteret med en utstilling som viser hvordan digitale transformasjoner i skyen kan se ut, forklarer nordisk partneransvarlig i SAP, Nicholas Rouse.

Om samarbeidet

KMD Business er det første S/4 HANA Public Cloud-kunden i Norden, og sertifiseres samtidig som SAP S/4 HANA Cloud-partner. Avtalen omfatter SAP S/4 Hana (fullstendig ERP-portefølje i skyen, inkludert InMemory-databasen SAP HANA), SAP SuccessFactors (skybaserte HR-løsninger), SAP Hybris (sky-baserte løsninger innen markedsføring, salg, service og eCommerce), SAP Concur (sky-basert reise- og utleggsløsninger), SAP Cloud Platform og SAP Digital Boardroom (sanntids dataanalyse og simulering).

Om KMD

KMD er den største IT-bedriften i Danmark. I over 40 år har KMD arbeidet med utvikling, drift og vedlikehold av Danmarks største IT-systemer. KMD-konsernet utvikler og leverer i dag programvare- og serviceløsninger til kommuner, staten og bedriftsmarkedet i Danmark og noen utvalgte segmenter i Skandinavia. KMD-konsernet har over 1500 danske og internasjonale kunder, blant dem 800 danske og utenlandske bedrifter. KMD-konsernet omsetter for fem milliarder danske kroner årlig, og har rundt 3500 ansatte. KMD eies av Advent International og Sampension. Les mer på www.kmd.dk