SAP er med på å etablere Value Balancing Alliance for å hjelpe bedrifter med å måle bærekraft og sosial påvirkning

I løpet av de ti årene vi har jobbet med bærekraft hos SAP, har vi alltid holdt fast på ideen om at sosiale, miljømessige og økonomiske resultater henger sammen. Å være en del av VBA betyr at vi kan samarbeide med likesinnede bedrifter for å skape endringer med global effekt, sier Daniel Schmid, leder for bærekraft i SAP.

VBA ble stiftet i juni 2019 av åtte internasjonale selskaper: BASF SE, Deutsche Bank AG, LarageHolcim Ltd., Novartis International AG, Philip Morris International Inc., Robert Bosch GmbH, SK Holdings Co. Ltd og SAP. Alliansen støttes også av Deloitte, EY, KPMG International Cooperative, PwC, Organization for Economic Cooperation and Development (OECD), ledende universiteter og representanter fra regjeringer, sivilsamfunn og standardiseringsorganisasjoner. VBA vil tilgjengeliggjøre arbeidet slik at også andre bedrifter kan dra nytte av arbeidet.

Sammen med de andre medlemmene av VBA ønsker SAP å endre hvordan bedrifter måler og evaluerer deres sosiale påvirkning, avhengigheter i verdikjeden og økonomiske effekter på bedrifters verdivurdering. En smart integrasjon av effektmåling og vurdering (IMV) skal bidra til å tette gapet.

  • Standardisere beregninger, sikre sammenlignbarhet mellom metoder, lage et pilotprosjekt for styringsregnskap og presentere resultater i løpet av tre år
  • Øke åpenhet i forretningsavgjørelser og verdiendringer
  • Samarbeide med eksterne instanser for å utvikle og utvide bærekrafts rapportering
  • Endre prioriteten fra å maksimere fortjenesten til å optimalisere verdiskapning.

Les hele pressemeldingen på engelsk.