SAP for Me – en ny kundetjeneste for alle SAP produkter

SAP lanserer SAP for Me – en ny kundetjeneste hvor SAP-kunder raskt kan få overblikk over hele sin produktportefølje. I SAP for Me inngår alle deler av SAPs produkter og tjenester, uavhengig om de kjøres lokalt eller i skyen.

SAP for Me er kostnadsfritt for alle kunder med en gyldig avtale.

-Uavhengig av hva du selger eller tilbyr er kundens helhetsopplevelse av å gjøre forretning med din bedrift helt avgjørende. For å imøtekomme kundenes forventinger må opplevelsen derfor gjøres så personlig, enkel og sømløs som mulig, sier Christian Klein, COO og styremedlem i SAP.

-Uavhengig av om de nettopp har kjøpt ett nytt produkt eller ønsker å fornye, inneholder SAP for Me all informasjon de behøver om sine produkter og tjenester – tilpasset hver enkelt brukers behov, fortsetter han.

Stort engasjement fra nordiske brukergrupper

-Nordiske kunder har svært høye forventinger til hvordan deres kontakt med SAP skal være og herunder inkluderes intelligente tjenester for alle SAP-løsninger. Jeg vil derfor takke SAPs brukergruppe i Norden for hvordan de har engasjert seg i å gjøre SAP for Me til nok et bevis på hvordan vi fanger opp kundenes og brukernes tilbakemeldinger, sier Marika Auramo, sjef for SAP i Norden og Baltikum.

I SAP for Me kan kundene logge inn med sin eksisterende profil (S-bruker). De kan også bruke en ny universell ID funksjon som forenkler bruken for kunder med flere S-brukere. Ved å kun måtte huske påloggingsinformasjon for en bruker vil kundene kunne velge rett profil og konteksten de vil se data for.

 

SAP for Me fungerer som et sentralt knutepunkt for all kontakt med SAP, som for eksempel ved onboarding og løpende drift og ved fornyelse og utvidelse av lisenser.

Samtidig som tjenesten er avansert er den enkel å bruke. Den samler alle viktige varslinger, statistikk og innsikt fra kundens produktportefølje på en og samme plass.

Kundene tilpasser alle innstillinger i området «intelligent home» som er kjernen av SAP for Me. Dette gir et skreddersydd overblikk med funksjoner, statistikk og selvbetjenings tjenester.

Informasjon og support i sanntid

I sanntid kan brukerne få tilgang til hendelsesrapporter, skybruk, produktdetaljer og utviklings status. For nye kunder finnes det også en demo som hjelper dem under hele prosessen om å tilpasse og lære seg alle funksjonene.

I tillegg til å samle all informasjon sentralt har kundene også tilgang til statistikk og andre hjelpemidler for å maksimere verdien av sin Software.

SAP for Me vil også utvikle seg til å bli smartere i takt med at den brukes og kan proaktivt gi beskjed til kundene om noe kan forbedres i deres produktportefølje.

Mer informasjon om SAP for Me finner du i denne videoen. Kunder kan besøke https://me.sap.com/ for å registrere seg og ta i bruk SAP for Me.

Klikk her for å lese hele pressemeldingen på engelsk.